back to top
vasárnap, május 19, 2024

Bár eddig le volt maradva, magabiztos az IndyCarral kapcsolatban a „Rája”

Dátum:

Megosztás:

A mezőny harmadik újonca lenne az Indy Lights tavalyi ezüstérmese, Sting Ray Robb, aki két évvel azelőtt Indy Pro 200 bajnok is lett – negyedik nekifutásra. Korábbi vetélytársai közül már négyen is IndyCar versenyzőnek mondhatják magukat, nem számolva a 2023-as újoncot, Benjamin Pedersent.

- Reklám -

Ennek ellenére Sting Ray (akinek neve angolul ráját jelent) a RACER szerint jó esélyekkel rendelkezik arra, hogy helyet kapjon jövőre. Az utolsó két IndyCar ülés ugyanis a Dale Coyne Racingnél és korábbi csapatánál, a Juncos Hollinger Racingnél van, Robb pedig mindkét esetben bent van még a kalapban.

- Reklám -

„Jó esélyem van.” ismerte el az Idaho állambeli versenyző. – „Azért nem kell varázslónak lenni, hogy az ember rájöjjön, hol is van üres hely.”

A háttérben Alexander Rossi apja, Pieter igazgatja a fiatal pilóta útját, így jó kapcsolatokkal rendelkezik. Hiába hiúsult meg az év korábbi szakaszában, hogy Robb egy élcsapathoz szerződjön, így is maradtak lehetőségei.

- Reklám -

„Mindent megpróbálunk majd, most már kevesebb is a tülekedés így, hogy az év ezen szakaszában sokan már másik lehetőség után néztek. Ez kissé leszűkíti a kört az ellenfeleimről, könnyebb látni, hogyan állok, vagy mennyit érek.”

„Jót tett, hogy az évzárón Laguna Secában nyertem és bajnoki második is lettem. Jó csapat van körülöttem, akik keményen dolgoznak a szponzorokért 2023-re. Ez bizakodásra ad okot, most legalább annyi esélyünk van, mint bárki másnak. És szerintem megálljuk majd a helyünket, amikor odaérünk.”

Robb az elmúlt évadot az Andretti Autosportsszal teljesítette, és hiába győzött csak egyszer, nagyon kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott második Indy Lights szezonjában. Ennek köszönhette bajnoki második helyét, azonban Linus Lundqvist ellen nem tudott mit tenni.

Sting Ray Robb, Andretti Autosport
Fotó: Travis Hinkle/Penske Entertainment