vasárnap, április 14, 2024

HIVATALOS: Ty Gibbs a Joe Gibbs Racing új Cup versenyzője, de nem a 18-as autóban

Dátum:

Megosztás:

Az Xfinity Series bajnoka a kétszeres bajnok Kyle Busch helyét veszi majd át a Joe Gibbs Racingnél, de nem a 18-as, hanem az 54-es autóban.

- Reklám -

Ty Gibbs a JGR színeiben teljes munkaidőben versenyez majd a 2023-as NASCAR Cup Series-ben az 54-es rajtszámú Toyota Camry TRD volánja mögött – jelentette be a csapat twitteren.

- Reklám -

Gibbs a 2022-es NASCAR Xfinity bajnoki címet hét győzelemmel és 23 top 10-es helyezéssel nyerte meg. Karrierje 51 Xfinity-indulása során 11 futamot nyert (21 százalékos arány), 33 top 10-es helyezést ért el (64 százalék) és 1234 kört vezetett. A 2021-es ARCA Menard Series bajnokságot is megnyerte.

Ty Gibbs tényleg tud vízen járni! Ő az Xfinity Series bajnoka

- Reklám -

Chris Gayle, aki a NASCAR Xfinity bajnoki szezonjában a csapatfőnöki feladatokat látta el, fiatal tanoncával együtt lép fel majd, és ő lesz a fiatal versenyző crew chief-je a Cup Seriesben is.

Ty Gibbs fantasztikus szezonjára árnyékot vetett az a szomorú hír, amelyet a bajnoki címének másnapján kapott, miszerint, hogy elhunyt szeretett édesapja, a JGR egyik vezető figurája Coy Gibbs.

Jövőre tehát folytatódhat az Xfnity szezon 2022-es nagy rivalizálása, hiszen a Petty GMS Racing színeiben ott lesz Noah Gragson, a JGR ifjoncának idei nagy riválisa.

Ezzel egyidőben a JGR azt is bejelentette, hogy nem vonultatják vissza a 18-as rajtszámot, és a következő években is használni szeretnék majd azt a NASCAR Cup Seriesben.