back to top
vasárnap, június 23, 2024

Räikkönen az év meglepetése, Cindric az év újonca

Dátum:

Megosztás:

Austin CIndric gyakorlatilag már a Daytona 500-on bebiztosította az év újonca címet, Räikkönen bemutatkozása viszont mindenkit lenyűgözött.

- Reklám -

Izgalmas szezonon van túl a NASCAR, hiszen a sportág a válság és az infláció ellenére óriási növekedésen ment keresztül.

- Reklám -

A jegyeladások 20%-al nőttek az infláció ellenére” – mondta Steve Phelps, a NASCAR elnöke. „Őszintén szólva nem értem. Ez egy kicsit rejtélyes. Mi vagyunk az egyetlen olyan sportág, ahol az elmúlt négy-öt évben nagyjából szinten maradtak a jegyárak.

Úgy gondolom, hogy a NASCAR az egyik legjobb hely a rajongók számára. Idén már kilenc teltházas versenyünk volt. Tavaly öt volt. Jövőre kétszámjegyű teltházas versenyünk lesz.

- Reklám -

Kezdjük az év kellemes meglepetésével, aki nem más Kimi Räikkönen. A finn versenyző Watkins Glenben mutatkozott be a NASCAR Cup Seriesben és fantasztikus teljesítményt nyújtott az esős, nyálkás körülmények között.

Szerintem nagyszerűen csinálta” – mondta Elliott. “Ott volt a mezőny közepén a káoszban, és úgy nézett ki, mintha otthon lenne, szóval szerintem ez nagyon király volt.

Jót csatáztunk, nagyon élveztem.

Räikkönen: Remélem hamarosan visszatérhetek

Ha már meglepetések, érdemes megemlékezni arról a csapatról, amelynek köszönhetően jött létre Räikkönen bemutatkozása.

A Trackhouse Racing egy év alatt élcsapat lett, és Ross Chastain révén majdnem bajnok lett, de Daniel Suarez is sokáig menetelt a rájátszásban.

Ezen kívül bemutatkozott a Project91 is, amely nemzetközi versenyzőket indítana a NASCAR Cup Seriesben – igaz Justin Marks lenyilatkozta, hogy amíg Kimi Räikkönen szeretne indulni, addig övé ez a bizonyos 91-es gép.

Térjünk át az újoncokra. Harrison Burton, Todd Gilliland és Austin Cindric versengett az Év Újonca elismerésért, és ha realisztikusak akarunk lenni, akkor ennek a címnek a sorsa már az első versenyen eldőlt. hiszen Cindric lett a Daytona 500 győztese.

Ettől függetlenül egyiküknek sem volt jó szezonja, ugyanis ezen kívül nem volt egyikőjüknek sem futamgyőzelme, de nagyon kiemelkedő eredménye sem.