csütörtök, június 1, 2023

Räikkönen: Remélem hamarosan visszatérhetek

Date:

Share:

Kimi Räikkönen és családja visszatért svájci otthonába, a finn versenyző viszont egy instagram bejegyzésben tett utalást visszatérésére.

- Advertisement -

A „Jégember” múlt vasárnap debütált a NASCAR Cup Seriesben, a Trackhouse Racing Project91-es autójában, amely azt a célt szolgálja, hogy az autósport világ nemzetközi sztárjait a NASCAR-ba csalogassa.

- Advertisement -

Räikkönennek döcögős volt a kezdet, hiszen csak a 27. helyről rajtolt, azonban a verseny elején sokat előzött, és a 2. szakaszban folyamatosan a top 10-ben autózott.

A finn versenyző futama a 3. szakasz kezdetekor ért véget, amikor egy balesetbe keveredett és a falba csapódott.

Arról már korábban írtunk, hogy az egész Räikkönen család nagyon élvezte az amerikai kirándulást, és Kimi a hazaérkezése után mondott köszönetet a NASCAR-nak, illetve elhintette a visszatérés lehetőségét.

Nagyon nagy köszönet a NASCAR közösségnek a szívélyes fogadtatásért és a remek hangulatért” – írta Räikkönen.

Külön köszönet Justin Marksnak, a Trackhouse Racingnek, a Project91-nek és az összes szponzornak.

Remélem, hogy hamarosan visszatérhetek a NASCAR-ba, ahol az igazi versenyzés megtalálható.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) által megosztott bejegyzés

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.