szerda, április 17, 2024

F1-es versenyzők győzködik Ricciardót

Dátum:

Megosztás:

Daniel Ricciardo két korábbi kollégája is megszólalt az ausztrál jövője kapcsán: Grosjean elismerte, benne is volt egy nagy félelem, Ericsson szerint azonban van, ami meggyőzné az ausztrált…

- Reklám -

Az F1-ből két pilóta is az elmúlt években kötött ki az IndyCarban, és mindketten szívesen látnák korábbi kollégájukat maguk mellett. Az ausztrál viszont kijelentette, nem versenyezne oválokon, Grosjean szerint ez nem lehet akadály.

- Reklám -

„Nos, Daniel ugyanattól fél, amitől én is, amikor ide kerültem, az ováloktól.” idézi a franciát a Sky F1 Any Driven Monday című műsora.

„De amint egyszer eljutsz oda, rájössz, hogyan csinálták meg az autókat, milyen biztonsági intézkedések vannak, mennyit kutattak erről. Így meg tudod nyugtatni magad. De végérvényben mindig ott van az a lehetőség, hogy nem mész az oválokon, csak a többi pályán.

- Reklám -

Szerintem Danielnek nagyon tetszene, nagyon jól szórakoznánk. Eléggé laza a környezet, mindegyik pilóta ugratja a többieket. De amikor kigurulunk a pályára, csak a versenyzésről szól minden, senkinek nem adsz egy centit sem.”

Az idei Indy 500 győztese, Marcus Ericsson viszont talált egy dolgot, ami szerinte vonzó lehet Ricciardónak

Norris és Ricciardo az F1 elől Amerikába menekülne

„Már beszéltem vele erről Austinban, amikor ott voltam. Nem tetszenek neki oválok, egyszerűen nem akar rajtuk versenyezni.

De agyon tetszett neki a [győzelmi] gyűrűm, talán emiatt meggondolja magát! Nem tűnik úgy, hogy nagyon lelkes lenne jelenleg, úgy érzem.” – mesélt Ricciardo helyzetéről Ericsson az Expressennek.

„Tudom, ha nem érzed az autót, könnyű elveszíteni az önbizalmadat. Onnantól pedig bekerülsz egy negatív spirálba. Ő egy nagyon jó pilóta, nem felejtett el gyorsan vezetni, csak hiányzik egy kis magabiztosság az autóban, és persze az, hogy a gép passzoljon a vezetési stílusodhoz.”