back to top
csütörtök, június 20, 2024

Kimi Räikkönennek biztos helye van 2023-ban

Dátum:

Megosztás:

A Trackhouse Racing főnöke elismerte, hogy amíg Kimi Räikkönen nem mondja azt, hogy nem szeretne versenyezni, addig övé a 91-es autó.

- Reklám -

Räikkönen fantasztikusan mutatkozott be augusztusban, a Watkins Gleni versenyen, szinte végig a top 10-ben hajtott, amíg bele nem keveredett egy balesetbe.

- Reklám -

Justin Marks, a Trackhouse Racing főnöke kijelentette, hogy 2023-ban is szívesen látnák Raikkönent a 91-es autóban.

Tudjátok, nagyon élveztem a Kimivel és a családjával töltött időt” – mondta Marks. „Szerintem elképesztő munkát végzett.

- Reklám -

Úgy gondolom, hogy a baleset nélkül simán bejött volna egy top 10-es helyre.

Az az álláspontom, hogy amíg szeretne nálunk elindulni, addig lesz helye a csapatunkban, az övé a 91-es autó. Ezekre a beszélgetésekre azonban csak a szezon után fogunk sort keríteni.

Marks néhány hete részt vett az Egyesült Államok Nagydíján a COTA-n, miután az év elején a Miami GP-n is ott volt, miközben új lehetőségeket keres a program fejlesztésére.

Kimi megnyitotta a kaput, és sokan felismerték, hogy mennyire jó csapat a Trackhouse Racing. Egyfajta kapcsolatteremtés volt amit én személyesen folytattam a paddockban” – magyarázta Marks.

Azért is mentem el az eseményre, mert nagyon szeretek tanulni abból, hogy a Forma-1-es csapatok milyen folyamatokat végeznek el, hogyan dolgoznak. Ez inspirál engem.

Amikor a Project 91 bővítésének valószínűségéről kérdezték, Marks elmondta, hogy hatalmas lehetőségek rejlenek a programban, most, hogy Räikkönen bizonyította a koncepció versenyképességét.

Végső soron szeretnék több versenyt is csinálni” – mondta. „Szeretnék három, négy, öt versenyt is teljesíteni ezzel a programmal. Fontos, hogy valami olyat hozzunk a versenypályára, ami egyedi és példátlan.