péntek, április 19, 2024

Nincs már sok hátra: Íme a 2022-es Daytona 500 rajtfelállása

Dátum:

Megosztás:

A csütörtök esti Duelek után hivatalosan is megvan a Daytona 500 64. futamának rajtlistája. Kyle Larson indul a pole-ból.

- Reklám -

Larson és Bowman a kvalifikáción érték el a rajtpozíciójukat, majd a Duel-futamokon elkerülték a problémákat – írja a Racer.com.

- Reklám -

A két Duel győztest az RFK Racing csapat tagjai adták. Brad Keselowski és Chris Buescher kibérelte magának a második sort. Keselowski a harmadik, Buescher pedig a negyedik helyről várhatja majd a Daytona 500-at.

A Team Penske újonca, Austin Cindric az ötödik helyről rajtol. A Daytona 500 címvédője, Michael McDowell szerezte meg a hatodik helyet.

- Reklám -

Ryan Blaney a nyolcadik, a Wood Brothers Racing újonca, Harrison Burton pedig a kilencedik helyről indul.

Burton szerencséjére a második Duelen történt balesete után – melyben Joey Logano autója teljesen leamortizálódott – autója javítható állapotban maradt, így megtarthatta helyét. Kyle Busch zárja a top10-et.

A második Duel-futamban történt balesete után Joey Logano tartalék autóval kell, hogy startoljon, így a vasárnapi Daytona 500-at, a mezőny végéről kezdi majd meg.

Greg Biffle a 28. helyről rajtol a NY Racing Team színeiben. Kaz Grala a 35. helyet szerezte meg a debütáló The Money Team Racing színeiben.

Az utolsó előtti helyet a Beard Motorsports-os Noah Gragson szerezte meg, mégsem onnan fog indulni

4 olyan versenyző van ugyanis, akik a mezőny hátuljába sorolódtak. Joey Logano a tartalék autójával indul, Jacques Villeneuve autójában motort cseréltek, Chase Briscoe és Daniel Hemric, autója pedig megbukott a verseny előtti átvizsgáláson.

Mindkét versenyzőnek kizárták főmérnökét (nem a crew chiefet, hanem a mérnököt – a szerk.) a Daytona 500-ról, Hemricnek ráadásul még egy áthajtásos büntetést is végre kell hajtania a szabálytalanság súlyossága miatt.

A mezőnyben 18 Chevrolet, 16 Ford és hat Toyota pilóta van. Denny Hamlin az egyetlen sofőr, aki több Daytona 500-as győzelemmel is rendelkezik. Hamlin vasárnap a negyedik győzelmét hajszolja majd.

A Daytona 500 magyar idő szerint február 20-án, 20:30-kor kezdődik majd, és az ARENA4+-on tekinthető meg.

A 2022-es Daytona 500 rajtsorrendje