back to top
péntek, június 21, 2024

Greg Biffle túl a stresszes időszakon, élvezni szeretné a Daytona 500-at

Dátum:

Megosztás:

Úgy tűnt Greg Biffle karrierje véget ér 2016 végén. Az öreg rókában azonban még van erő, és elszántság egy Daytona 500-ra.

- Reklám -

A John Cohen tulajdonában lévő, 44-es rajtszámú csapat az utolsó pillanatban nevezett a Daytona 500-ra, és a veteránt választotta autójuk vezetésére.

- Reklám -

Biffle-nek a Duelen keresztül kellett bejutnia a vasárnapi fő versenyre, miután a kvalifikáción nem volt elég gyors.

A NY Racing Team megküzdött egy rossz boxkiállással, majd két körrel a vége előtt kifogyott az üzemanyag.

- Reklám -

Greg Biffle még így is a 13. helyen végzett – ami elég volt ahhoz, hogy bekerüljön a Daytona 500-ra.

Pedig ez a történet sokkal mélyebbre nyúlik. Biffle nem sok edzésidőt kapott, amikor kedden először megnyitották a pályát, mert a csapatnak az új autó hibáival kellett megküzdenie.

Az 52 éves versenyző bevallotta, hogy annyira ideges volt a kvalifikációs próbálkozások miatt, hogy a héten nem sokat aludt.

Greg Biffle és Ty Dillon a Daytona Duelen 2022
Greg Biffle és Ty Dillon Fotó: Jared C. Tilton/Getty Images/NASCAR Media

Helyreteszi az egódat, az biztos” – mondta Greg Biffle a Racernek. „Hozzászoktam, hogy idejövök, és csak el kell indulnom az 500-on. Ha egy chartercsapat vagy, vagy elég magasan állsz a pontversenyben ez nem nagy kihívás. Így viszont határozottan nagy a nyomás.

Nagyon tisztelem azokat a srácokat, akik minden évben lejönnek ide, és ezt kell csinálniuk. Kemény dolog. Egyszer már nekem is volt részem ebben. Nem akarom mondani, hogy az milyen régen volt” – mondta viccesen a veterán sofőr.

Greg Biffle legjobb helyezése a Daytona 500-on egy harmadik hely volt 2010-ben és ’12-ben. 52 életévével Biffle lesz a mezőny legidősebb versenyzője vasárnap.

Az egész hétvége kihívás volt, de azt hiszem, mostanra sikerült talpra állnunk, különösen látva azt, ahogy az autó a Duelen ment. Elképesztően gyorsnak tűnik. ” – mondta Biffle.

Ez jó érzéssel tölt el a vasárnapi 500-as versenyre, hogy versenyképes autóm van, amivel harcba szállhatok a győzelemért.