back to top
vasárnap, június 23, 2024

Joey Logano vállalta a felelősséget a nagy balesetéért – VIDEÓ

Dátum:

Megosztás:

Joey Logano teljes felelősséget vállalt a verseny végén történt balesetért, amely potenciálisan a győzelmébe került.

- Reklám -

A 60., és egyben utolsó körben Logano vezetett a 2-es kanyar kijáratán, de Chris Buescher bedugta autója orrát mellé, hogy megpróbáljon megelőzni a vezetésért.

- Reklám -

Logano azonban blokkolt, a két autó összeért, a Team Penske versenyzője pedig a külső falnak csapódott, és jelentős kár keletkezett a 22-es Fordjában.

Buescher a sárga zászlós figyelmeztetés idején vezetett, és őt hirdették ki győztesnek, Logano pedig a hétvége első versenyzője, akinek a tartalék autót kell használnia majd.

- Reklám -

„A sofőr (Logano) elcseszte a dolgot. Ennyi az egész” – mondta Logano, amikor arról kérdezték, mi történt.

Azt hittem, hogy még nincs bent mellettem. Sokkal gyorsabban történtek a dolgok, mint azt gondoltam. Megpróbáltam egy kicsit blokkolni, és csak egy pici ütést kaptam, azonban az autó egyből megindult.

„Az én hibám. Nagyon rosszul érzem magam, mert tönkretette az autónkat, és versenycsapatként nehéz helyzetbe hozott minket. Ez szimplán egy buta hiba volt.”

Joey Logano úgy érezte, hogy tehetetlen helyzetben volt az utolsó körben, de nem gondolta, hogy Buescher ilyen gyorsan mellé tud majd kerülni.

„Nem kellett nagy lendületet vennie ahhoz, hogy mellém érjen” – magyarázta Logano. „Reagáltam, és megpróbáltam blokkolni, pedig hagynom kellett volna, hogy megelőzzön, és onnan megpróbálni visszajönni. Egyszerűen elszúrtam.”

A legrosszabb az, hogy a csapatot nehéz helyzetbe hoztam Ráadásul a 21-es rajtszámú autó (Harrison Burton) is belekerült a balesetbe. Sajnálom, nem vagyok tökéletes.

Ahogy Logano is említette, Harrison Burton autója sérüléseket gyűjtött be az incidensben, de a Wood Brothers csapata úgy gondolja, hogy meg tudják javítani a károkat.

Michael McDowell is majdnem belekeveredett az incidensbe, de sértetlenül megúszta, így a második helyen végzett.

Nehéz helyzetben a Team Penske

Mivel a tartalék autókra nagy szükség van, a Next Generation autó új alkatrészeinek hiánya miatt, így Logano balesete hátrányos helyzetbe hozta a Penske csapatot a 2022-es szezon kezdetén.

A 2018-as bajnok ráadásul egy olyan autót tört össze, ami az edzések és a Duel alatt nagyon versenyképesnek tűnt.

Ez nem segít, de megpróbáljuk a lehető legjobban megoldani a helyzetet. Most már semmit sem tudok tenni. Bárcsak visszafordíthatnám az időt, de nem tehetem. Ahogy mondtam, ez csak egy hiba volt. Tovább kell lépnünk.”