back to top
hétfő, július 22, 2024

Larson indulhat a pole-ból a Daytona 500-on

Dátum:

Megosztás:

A bajnoki címvédő Kyle Larson érte el a legjobb időt a szerdai Daytona-i kvalifikáción, így ő kezdheti az élről a vasárnapi versenyt.

- Reklám -

A szerdai nap teljes mértékben a NASCAR Kupás autóról, és azok kvalifikációjáról szólt. Szokás szerint a Daytona 500 időmérő edzése csak az első sorról dönt, míg a további helyezések a Dueleken, azaz a kvalifikációs versenyeken dőlnek el.

- Reklám -

Az új autó beállításaiba a Hendrick Motorsports talált bele leginkább, lévén az első 3 helyen az ő autójuk végzett.

Kyle Larson leggyorsabb ideje 49.68 másodperc volt, amely 3 századdal volt gyorsabb, mint a csapattárs Alex Bowman ideje. Bowman immár zsinórban 5. alkalommal kezdheti a Daytona 500-at az első sorból.

- Reklám -

„Az autó nagyon rendben van!” – mondta Larson. „Nyilván minden ilyen eredmény után büszke vagy a csapatodra, de itt Daytonában ez hatványozottan igaz. A Superspeedwayeken van ugyanis a legkisebb szerepe a versenyzőnek abban, hogy milyen eredményt érsz el egy edzésen. Óriási köszönet jár mindenkinek, aki csak egy kicsit hozzátett ahhoz, hogy ilyen jó legyen az autó. Félelmetes sebesség lakozik a Hendricks.com Chevy-ben, és remélhetőleg egy igazán jó szezont sikerült elkezdenünk.”

A harmadik helyet William Byron 49.765-tel szerezte meg, így az első Duel 2. rajthelyére kvalifikálva magát. A negyedik Hendrick autó, a két évvel ezelőtti bajnok Chase Elliott sem maradt le sokkal a többiektől. Az utolsó szezonját teljesítő Aric Almirola mögött ugyanis az ötödik helyet szerezte meg.

A legjobb Toyotás a 6. helyen záró Martin Truex Jr. lett, míg a tavalyi versenyt megnyerő Michael McDowell a 22. legjobb időt érte el.

Az edzés során eldőlt az is, hogy az 1997-es Formula 1-es világbajnok, Jacques Villeneuve is a vasárnapi mezőny tagja lesz. A 2008-as sikertelen próbálkozását követően a kanadai a 36. legjobb időt autózva bejutta magát a 64. Daytona 500-ra. A kvalifikáció rajta kívül még Noah Gragsonnak sikerült, míg Kaz Gralla és Greg Biffle, JJ Yeley és Timmy Hill továbbra is izgulhatnak a bejutás miatt.

A további rajtsorrend a kvalifkációs versenyeken dől el. A Duelekre magyar idő szerint pénteken hajnal 1:00-tól kerül sor.

A Daytona 500 kvalifikációjának végeredménye – LINK