Brad Keselowski nyugodt győzelmet aratott a csütörtök este első versenyén az újonnan alakult Roush Fenway Keselowski Racing 6-os számú Ford Mustangjával.

- Reklám -

Keselowski négy körrel a 60 körös verseny vége előtt vette át a vezetést korábbi Team Penske csapattársától, Ryan Blaney-től.

A Ford versenyzői a zöld zászlós bokszkiállásuk során két gumit cseréltek, ami lehetővé tette számukra, hogy átugorják a Chevrolet vonatot, mivel utóbbiak mind a négy abroncsot váltottak.

Az újdonsült csapattulajdonos Keselowskinak ez volt az első győzelme a Daytonában rendezett Duelen.

Elég jól éreztem magam az autóban a keddi edzésen” – mondta az RFK Racing társtulajdonosa, Brad Keselowski. „Elismerésemet kell adnom a többi Fordnak; nagyon jól dolgoztunk együtt – Ryan Blaney, Chase Briscoe, Austin Cindric.

Remek stratégiánk volt, és összetartottunk, elhúztunk, majd olyan pozícióba kerültünk, hogy mi irányíthattuk a verseny végét. Örülök, hogy az összes Fordot az élen látom. Jó munkát végeztek a srácok. Nagyszerű kezdés a csapatunk számára. Ez különleges.

Cindric a második helyen végzett az ő, Blaney és Briscoe közötti csatában. Blaney 22 kört vezetett.

Chase Elliott egészítette ki az első ötöt, ő viszont már, több mint két másodperccel lemaradva érkezett célba Fordok mögött. Erik Jones a hatodik, Kyle Larson a hetedik, Tyler Reddick a nyolcadik, Kurt Busch a kilencedik, Ross Chastain pedig a tizedik helyen végzett.

Hatalmas csata az utolsó bejutó helyért

Kaz Grala a 18. lett és ezzel bejutott a Daytona 500-ra. A vadiúj The Money Team Racing versenyzője az utolsó körben előzte meg riválisát, JJ Yeley-t a bejutó pozícióért.

Yeley-t lekörözték az élen haladók, és nem volt draftolási segítsége a külső sávban, ami így Grala javára hajtott a vizet, és a belső sávban elhúzott mellette.

Grala-nak nem volt egyszerű a versenye, miután a verseny közepén átlépte a sebességhatárt a pit roadon, és emiatt áthajtásos büntetést kapott.

Sikerült, de nem úgy, ahogy szerettem volna. Hibáztam, a pitben túl gyorsan mentem, és azt hittem, hogy kiestünk, ennyi volt” – mondta Kaz Grala.

De nem akartam feladni, bármi is történjen, és sikerült összedolgoznom Kurt Busch-al, akivel gyors időket futottunk, és reméltem, hogy utolérjük az előttünk lévő bolyt.

Épphogy meglett, hiszen az utolsó körben utolértük őket el tudtam menni az 55-ös mellett. Az biztos, hogy öregedtem pár évet a verseny alatt, de ez nem számít, hiszen ott leszünk a vasárnapi 500-on!

Nagyon hálás vagyok. Izgatott vagyok a The Money Team Racing miatt. Floyd Mayweather autója most debütál majd, és én nagyon, nagyon hálás vagyok a lehetőségért. Biztos, hogy jól fogunk szórakozni.

A Duel 1 végeredménye

Duel 2

Sokkal drámaibbra sikerült a második Duel, ahol végül az RFK Racing másik autójával Chris Buescher győzedelmeskedett.

Buescher a 60 körös verseny utolsó méterein próbálta megelőzni Joey Loganot, utóbbi azonban blokkolni próbálta, és a 22-es Team Penske Ford keresztbeállt, falnak csapódott, és rommá törött.

A sárga zászlót egyből belengették, így Buescheré lett a győzelem. Ezzel a Roush Fenway Keselowski Racing mindkét daytonai kvalifikációs futamot megnyerte. Ez az első alkalom, hogy 2015 óta egy csapat besöpörte a Dueleket (akkor a Hendrick Motorsports tett így).

Micsoda módja ez a Daytona 500 kezdésének, hogy mindkét RFK Racing Ford Mustangot a victory lane-re juttatuk. Nyilván ez még nem a fő verseny, de bíztató a dolog, mert nagyon mennek az autóink” – mondta Chris Buescher, az RFK Racing versenyzője.

Le a kalappal mindenki előtt a műhelyben. Tudom, hogy a sportban mindenki számára mozgalmas volt a holtszezon, igaz? De rengeteg változás történt. Jó látni, hogy ilyen jól kezdtünk.

Buescher elismerte, próbált vigyázni márkatársára, Joey Loganóra, de végül nem tudta elkerülni a balesetet.

Nem így akartam nyerni, az biztos. Ettől függetlenül nagyon büszke vagyok az erőfeszítéseinkre és a pitben mutatott teljesítményünkre.

Michael McDowell lett a második, Harrison Burton a harmadik (azonban az ő autója is sérült a Buescher – Logano incidensben), Kyle Busch a negyedik, Christopher Bell pedig az ötödik helyen végzett.

A top 10 további pozícióit Martin Truex Jr., Bubba Wallace, Ricky Stenhouse Jr., Logano és Kevin Harvick tudhatta magáénak.

A veterán Greg Biffle is ott lesz a Daytona 500-on

Greg Biffle a 13. lett, és mint a versenyen legjobban végző nem charteres csapat, indulási engedélyt szerzett a vasárnapi Daytona 500-ra.

A veterán versenyző 44-es rajtszámú NY Racing Team Chevyjéből két körrel a vége előtt elfogyott a benzin, de elgurult a célig és bejutott a Daytona 500-ra, mivel riválisa, Timmy Hill négy kör hátrányban ért be.

Ez egy hatalmas dolog” – jelentette ki Biffle. „Folyamatosan futottunk saját magunk után. Ez a lehetőség az utolsó pillanatban jött össze.

John (Cohen, a csapat tulajdonosa – a szerk.) már régóta próbálja összeraknia  csapatot, és valószínűleg nem volt meg minden, amire szükségünk volt, de az autó ment mint a rakéta, és a srácok képesek voltak megoldani a problémáinkat azért, hogy a pályán legyünk ma.

A Duel 2 végeredménye