back to top
vasárnap, május 26, 2024

NASCAR-versenyen indul Räikkönen korábbi csapatfőnöke

Dátum:

Megosztás:

Sok különleges vendége lesz majd a NASCAR első utcai versenyének, öt beugró versenyző mellett pedig egy csapatfőnók is a felállás része lesz.

- Reklám -

A jövő hétvégén rendezik majd meg az amerikai bajnokság első utcai versenyét Chicago utcáin, amit különösen nagy figyelem övez majd. Többek között Jenson Button és egyik Le Mans-i csapattársa is újra a mezőny tagja lesz.

Öt év után visszatérne a versenyzéshez az F1-es világbajnok

- Reklám -

Névlegesen a NASCAR egyik legnagyobb alakja tér majd vissza Jimmie Johnson személyében, – aki ugyan már nem versenyez a teljes szezonban – saját csapatával, a Legacy Motor Club-bal néhány kiválasztott futamon részt vesz, például Chicago utcai versenyén is.

- Reklám -

A legenda eddig csak Chevrolet-vel indult a NASCAR versenyein, de a hírek szerint jövőre is indulni fog néhány futamon, amikor csapata Toyotára vált.

A hétszeres bajnok visszatérhet korábbi csapatához, miközben csapata továbblép

A másodosztálynak számító Xfinity Series egyik éllovasa, Austin Hill a két superspeedway (Daytona és Talladega) után újra visszatér a Cup Seriesbe.

Ugyanígy tesz a sportautós múlttal is rendelkező Andy Lally, aki a Rick Ware Racing pilótája lett, miután a csapat egy botránynak köszönhetően egyetlen teljes szezonos versenyzőjét is elveszítette.

A Trackhouse Racing viszont kettős meglepetéssel készül: egyrészt Kimi Räikkönen után a második nemzetközi sztárt csábítják el az Egyesült Államokba. Méghozzá Shane van Gisbergen, a Supercars háromszoros bajnoka személyében.

A Red Bull pilótája több segítséget is kap a NASCAR-debütáláshoz

A NASCAR egyik eklektikus alakja új szerepben lép színre

De itt még nincs vége. Július 1-jén Xfinity futamot is rendeznek, amin Justin Marks, a csapatfőnök is indulni fog a Kaulig Racinggel. A korábbi futamgyőztes 2018 óta nem indult NASCAR-versenyen, de most korábbi szponzorával együtt visszatér a versenypályára.

„Nehéz visszavonulni versenyzőként. Sok tapasztalatom van az utcai pályákon, így amikor a NASCAR bejelentette, hogy Chicagóba megy, én is részese akartam lenni ennek. Jó kapcsolatunk van a Kaulig Racinggel a csapattagok és a Chevrolet révén, így velük térek vissza.” nyilatkozta Marks.

Az Xfinity Series 10-es autója sztárautóként funkcionált idén, eddig hat Cup Series-pilóta indult náluk, A.J. Allmendinger és Kyle Larson révén két győzelmet eredményezve a csapatnak. Chicagóban azonban nem engedik meg a szabályok ezt nekik, így a sportautózásban tevékenykedő Justin Marks döntött úgy, hogy beugrik a Kaulig Racinghez.