back to top
vasárnap, június 23, 2024

Hülkenberg amerikai megfelelője kapja a Haas megüresedő ülését

Dátum:

Megosztás:

A visszavonuló Kevin Harvick helyét az idei év legjobb beugrója, Josh Berry kapja meg a Stewart-Haas Racingnél.

- Reklám -

Sokat kellett várnia a nagy lehetőségre

Berry fiatal korában több bajnokságot is nyert, majd az iRacinges versenyein keltette fel Dale Earnhardt Jr. figyelmét, aki később lehetőséget is biztosított neki. Később az a sok szezonnyi tapasztalat volt az, ami segített neki, hogy a nagyobb bajnokságban egyből sikeresebb legyen.

- Reklám -

„Nem változtatnék semmit azon, hogyan kerültem ide, ez tett olyanná, amilyen vagyok. Korábban azért küzdöttem, hogy tovább versenyezhessek, minden a következő versenyről szólt. A Dale-lel való találkozás a legjobbkor jött, nem tudom, hogy eljutottam volna-e a stock car-okig vagy egyáltalán versenyeznék-e még. Pénzügyileg nagyon kimerített a versenyzés.

Amikor így kell versenyezned, nehéz bármilyen hosszútávú célt kitűzni, de céljaid változnak, ahogy egyre messzebb jutsz.”

- Reklám -

Amikor jött a hívás, nagyon is élni tudott vele

A NASCAR másodosztályának (Xfinity Series) pilótája akkor került képbe, amikor a Hendrick Motorsport a snowboardozásban lesérülő Chase Elliott helyére őt kérte fel, majd a dirt-balesetet szenvedő Alex Bowman helyét is megkapta, összesen nyolc futam elejéig.

Ezalatt a szezon eddigi egyik meglepetését szolgáltatta azzal, hogy Richmondban második lett, ezzel pedig – igaz, a NASCAR egyik legpatinásabb csapatának autójában – de felülmúlta a többi beugrós teljesítményét, akik a legjobb esetben is csak a tizedik helyig jutottak.

Fantasztikusan ment a helyettesítő pilóta, de a korábbi bajnok szerezte meg az első győzelmét

És nem csak egy versenyen jött össze neki a dolog, emellett két top 10-es helyezést is letett az asztalra, bizonyítva, hogy nem volt véletlen a jó eredmény. Mindezt úgy, hogy nem a Next Gen autó a mindennapi munkaeszköze.

Ha szerezhetne pontot a Cup Seriesben, akkor annyi pontot gyűjtött volna össze, hogy az eddig 16 futamot – tehát kétszer annyit – teljesítő pilóták közül egyet (Noah Gragson) meg is előzne, Ty Dillontól pedig csak egy pontra lenne. Ezért is kapta meg a Super Sub, avagy  a Szuper Csere becenevet, amit a motorsportos közegben legutóbb Nico Hülkenberg viselt.

„Nem tudok ennél jobb lehetőséget elképzelni: hogy ilyen sikeres és legendás autót örököljek meg, mint a 4-es.” nyilatkozott Berry, a Stewart-Haas Racing újonnan bejelentett pilótája.

„Kevin a NASCAR Hall of Fame tagja lesz, így kihívás lesz utána következni, de tudom, hogy milyen emberek vesznek majd körül, – mint például Rodney Childers [Harvick crew chief-je] – és rögtön elkezdhetjük az érdemi munkát.”

Mérföldkőhöz érkezett a NASCAR visszavonuló bajnoka