back to top
péntek, június 21, 2024

A hétszeres bajnok visszatérhet korábbi csapatához, miközben csapata továbblép

Dátum:

Megosztás:

Kettéválhat Jimmie Johnson útja pilótaként és csapattulajdonosként, méghozzá a bajnok korábbi csapatának javára.

- Reklám -

Nemrég meglepő bejelentést tett Jimmie Johnson csapata, a Legacy Motor Club, az elődökkel ellentétben Toyotára váltanak majd. Mind a Richard Petty Motorsports, mind a GMS Motorsports Chevrolet-vel indultak, miután előbbi a Fordról váltott 2018-ban.

- Reklám -

A NASCAR-ban egy személyben két feladatot is ellátó Jimmie Johnson – bár visszavonult a teljes mubkaidős versenyzéstől – néhány versenyen idén is indul csapata színeiben. Ahogy eddig összes versenyét, ezeket is Chevrolet-vel teljesíti. 2024-ben még nincs hír arról, hogy a bajnok végleg visszavonul-e, vagy (jelenlegi) Chevrolet-pilótaként szakít a márkával, hogy saját csapatával indulhasson néhány versenyen.

De ami az idei szezont illeti, Johnson korábban többször is kifejezte szándékát, hogy indulna a North Wilkesboróban megrendezésre kerülő All-Star versenyen, és meglepő helyről kaphat segítséget ehhez.

- Reklám -

Korábbi csapatánál, a Hendrick Motorsportsnál ugyanis pont az az autó szabadul fel ideiglenesen, amelyiket korábban ő vezetett közel 20 évig. A 48-as autóba Alex Bowman sérülése miatt – a korábban Chase Elliott helyére is beugró – Josh Berryt kérték fel a helyettesítésre, ő azonban nem vehet részt az All-Star versenyen.

Kézenfekvő megoldás lenne, hogy egy futam erejéig a rajtszámot ikonikussá tévő Jimmie Johnson ugorna be az üres helyre, érvel ezzel a beyondtheflag.com. Főleg azért, mivel bajnoki pontokat nem osztanak ezért a versenyért, így nem ütközne saját érdekeibe, hogy saját csapata ellen versenyezzen.

Azért érdemes hozzátenni, az amerikai oldalnak már volt idé a bajnokkal kapcsolatban egy hasonlóan logikusnak túnő előrejelzése, ami nem jött be. Év elején ugyanis az fejtegették, Jimmie Johnson a 49-es rajtszámmal állhat rajthoz, ám végül az eredeti fordítottjánál, a 84-esnál maradtak.

Richard Petty inspirálhatja Jimmie Johnson új rajtszámát