hétfő, április 15, 2024

A Red Bull pilótája több segítséget is kap a NASCAR-debütáláshoz

Dátum:

Megosztás:

Új pilóta kap majd helyet a Trackhouse Racing „sztárautójában”, miután Kimi Räikkönen már kétszer is lehetőséget kapott NASCAR-ban.

Legközelebb már nem Räikkönen lesz a sztárautó pilótája

- Reklám -

- Reklám -

Justin Marks, a csapat vezetője ezúttal Shane van Gisbergen szolgálatait szerezte meg, aki az elmúlt két évben uralta az ausztrál Supercars-sorozatot, mióta Scott McLaughlin átnyergelt az IndyCarba.

Furcsa módon hiába teljesen másfajta sorozatról van szó, több dolog is ismerős lehet az új-zélandi pilótának az Egyesült Államokban. Először is, a chicagói utcai versenyen vesz majd részt, így a pályatípussal lesz sok tapasztalata – szemben például az oválpályákkal – ugyanis az utcai pályák szerves részét képezik az ausztrál Supercars bajnokságnak.

- Reklám -

Ráadásul a mezőny többi részének is új lesz a helyszín, így nem szenved hátrányt hozzájuk képest sem.

Van Gisbergen másik segítsége a hasonló technika lesz, a Supercarsban ugyanúgy a Camaro ZL1-et vezeti, mint amit a NASCAR-ban alá adnak majd. Ennek ellenére igyekszik nem alábecsülni a rá váró feladatot:

„Nehéz lesz egy versenyre beugrani, főleg, hogy most már több épített pályás verseny is van a naptárban, úgyhogy itt is erősek lesznek. Figyeltem az elmúlt hónapokban, és láttam, hogy nem amatőrök, már nem csak két-három ember tud ilyen pályákon vezetni. A legjobb 10-15 ember is tud jobbra fordulni.

Úgyhogy nehéz lesz.”

Van Gisbergen már több szakágban is kipróbálta magát, GT-pilótaként is nyert bajnokságokat, és visszatért az F3-as mezőnybe is, hogy két évvel ezelőtt az Új-Zélandi Nagydíj győztese legyen. Tavaly pedig hazája rallyján fért fel a WRC2-es dobogóra, amit egy egész éves program követ idén.