back to top
vasárnap, május 19, 2024

Nehéz helyzetbe hozza a Fordot pilótájuk letartóztatása

Dátum:

Megosztás:

Év végén még nagyobb bajban lehet a Ford, miután idő előtt be kellett vetniük az egyik fiatal pilótájukat, aki lehet, hogy sokkal hamarabb végleges előléptetést kaphat.

- Reklám -

Azt már lehetett tudni előre, hogy Kevin Harvick év végén visszavonul, így egy versenyzőt mindenképpen pótolniuk kell a fordosoknak, most viszont Cody Ware is kihullott a sorból letartóztatása és felfüggesztése miatt.

A szurkolók miatt is várt egy évet a visszavonulással a NASCAR-legenda

- Reklám -

Ellentétben a Chevrolet-val és a Toyotával, a Ford nem rendelkezik nagy utánpótlás-programmal a kisebb szériákban, hiába teszik ki autóik közel a mezőny felét. Azért így is akad pár jelöltjük a kieső emberek pótlására.

- Reklám -

A tavalyi Truck Series-bajnok Zane Smith már így is teljesített négy versenyt a Cup Seriesben, így akár már jövőre lehetőséghez juthat, hiszen csapata, a Front Row Motorsports mindkét szériában jelen van.

Hasonló helyzetben van a Stewart-Haas Racing nemrég Xfinity-be visszaszorult pilótája, Cole Custer is, aki már nyerni is tudott mindkét sorozatban.

Ami viszont a Rick Ware Racinget illeti – ahonnan Cody Ware kényszerült a kispadra szezon közben – amellett, hogy egyszer már behívták Smith-t, az eddig részmunkaidőben náluk vezető Ryley Herbst is szóba jöhet.

A Ford számára szükséges is, hogy több jelöltjük legyen, ugyanis Harvick és Ware mellett vannak még, akik nemsokára visszavonulhatnak. Például Aric Almirola, aki 2022 végén már le akart pihenni, vagy a jövőre 40 évessé váló Brad Keselowski és Michael McDowell is lassan karrierjük végéhez érnek.

Persze könnyen elfordulhat, hogy egy másik márka veteránja igazol majd át hozzájuk új kihívás után kutatva, ahogy például Kyle Busch váltott márkát az idei évre. A Beyond the Flag szerint Corey LaJoie, vagy az idei Daytona 500 győztese, Ricky Stenhouse Jr. lehet a befutó, amennyiben középtávra terveznek valamelyik Ford-csapatnál.

És természetesen, mivel a számos feltörekvő fiatalok közül nem mindenki számára lesz hely, a rivális márkák neveltjei közül is elcsábíthatnak egyet, ami ugyan nem egyszerű, de egy ilyen vagy ehhez hasonló lehetőséget nem lehet figyelmen kívül hagyni a pilóták részéről.

Ha jövőre nem is lesz szükség egynél több pilótára – amennyiben Cody Ware addigra visszatérhet – , a jelek arra mutatnak, hogy utána mindenképpen új versenyző után kell nézniük. Az addigi időszakot valamilyen felkészítéssel lenne érdemes tölteni, a Ford azonban még nem jelezte semmivel, milyen irányban indulnak majd el ezügyben.

Letartóztatták a NASCAR-pilótát, ezért nem vehetett részt a hétvégi versenyen