csütörtök, február 22, 2024

Montoya óta nem volt ennyire nemzetközi a NASCAR mezőnye

Dátum:

Megosztás:

Amikor az emberek a NASCAR-ra gondolnak, gyorsan az amerikai motorsportra asszociálnak, és nem a nagy, nemzetközi mezőnyre.

- Reklám -

A Watkins Glen International versenysorozat vasárnapi Cup Series futama azonban olyan neveket vonultat majd fel, amire 2013 óra nem volt példa – írja a The Checkered Flag.

- Reklám -

A mexikói Daniel Suárez heti jelenléte már így is multinacionálissá teszi a Cup rajtrácsát, de öt másik versenyző is felbukkan majd a watkins gleni épített pályán.

A mezőny talán legismertebb neve Kimi Räikkönen. A finn, aki 2011-ben, négy évvel az F1-es világbajnoki cím megnyerése után a NASCAR alsóbb szériájában próbálkozott, a Trackhouse Racing 91-es autójában fog bemutatkozni a Cup Seriesben.

- Reklám -

Nem Räikkönen lesz az egyetlen F1-es pilóta a mezőnyben, hiszen Daniil Kvyat második versenyén indul a Team Hezeberg színeiben.

Az orosz, aki utoljára 2020-ban futott F1-es nagydíjat, júliusban Indianapolisban a harminchatodik helyen végzett első NASCAR-indulása alkalmával, miután a felfüggesztése meghibásodott.

Szintén a Hezeberg versenyzője a holland Loris Hezemans. A regnáló Euro Series bajnok, akinek édesapja, Toine a Hezeberg tulajdonosa, a COTA és a Road America Cup Series versenyeken már indult, de mechanikai problémák miatt egyiket sem tudta befejezni.

Németországot Mike Rockenfeller képviseli, a DTM-bajnok és a Le Mans-i 24 órás korábbi győztese, aki első NASCAR-futamán indul.

Rockenfeller a Spire Motorsports autóját fogja vezetni a Watkins Glenben, majd októberben a Charlotte Roválon.

Kyle Tilley rendelkezik a legtöbb Cup Series tapasztalattal a kvintettből, négy Cup-indulással a Live Fast Motorsports színeiben. A 2021-es Asian Le Mans Series LMP2 bajnok és a Daytonai 24 órás LMP2 győztese Angliából származik.

A hét képviselt nemzetiség a legtöbb a NASCAR-futamon, a korábbi rekord (6) szintén Watkins Glenben született 2013-ban. Akkor Marcos Ambrose és Owen Kelly Ausztráliából, Ron Fellows Kanadából, Victor Gonzalez Jr. Puerto Ricóból, Juan Pablo Montoya Kolumbiából, Max Papis pedig Olaszországból érkezett.