vasárnap, december 10, 2023

Kvyat beelőzte Räikkönent, ő már Indianapolisban indul

Dátum:

Megosztás:

Daniil Kvyat, a Red Bull Racing volt Forma-1-es versenyzője Indianapolisban bemutatkozhat a NASCAR Cup Seriesben.

- Advertisement -

Kvyat vasárnap a Team Hezeberg színeiben debütál majd, a 26-os rajtszámú Toyotával. Ezzel megelőzi a Kimi Räikkönent, hiszen ő majd csak augusztus végén Watkins Glenben fog bemutatkozni a NASCAR Cup Seriesben.

- Advertisement -

Nagyon boldog vagyok, hogy Indianapolisban debütálhatok a NASCAR Cup Series-ben” – jelentette ki Kvyat. „Mindig is szenvedélyesen szerettem volna a NASCAR-ban, az Egyesült Államok motorsportjának csúcskategóriájában versenyezni. A NASCAR mindig is izgalmas volt számomra, mivel nekem ez jelenti a motorsport legtisztább formáját.

Kvyat utoljára 2020-ban futott F1-es futamot az AlphaTaurival, 2021-ben pedig az Alpine tartalékversenyzője volt. Kvyat 110 F1-es indulás során három dobogós helyezést szerzett.

- Advertisement -

A nyilatkozatok alapján úgy tűnik, az orosz versenyző hosszabb távra tervez a NASCAR Cup Seriesben.

„Alig várom, hogy sikeres legyek a motorsportnak ebben a formájában, és remélem, hogy a jövőben győzelmekért és bajnoki címekért küzdhetek majd.”

Nem tudom eléggé megköszönni a NASCAR-nak, Josh Reaume-nak, Toine Hezemansnak, Ernst Bergnek és mindenkinek a Team Hezebergnél a lehetőséget” – mondta Kvyat.

A srácok a műhelyben fáradhatatlanul dolgoztak, hogy felkészítsék a gépet és engem is erre az élményre. Ez lesz az első alkalom, hogy Indianapolisban leszek, és már alig várom, hogy személyesen is láthassam a létesítményt.

Abból, amit videón láttam, Indianapolis egy kihívást jelentő pálya, de már alig várom ezt a kihívást, valamint azt, hogy a NASCAR Cup Series-ben versenyezzek.

A Team Hezeberg részleges naptárral versenyez a Cup Series-ben, és elsősorban az épített pályákra koncentrál. Hezemans a Circuit of the Americas és a Road America pályákon futott a szezon elején, míg Jacques Villeneuve a Daytona 500-ra kvalifiktálta a csapatot.

Indianapolis lesz a csapat negyedik versenyhétvégéje, és az első alkalom, hogy két autót indítanak majd.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.