back to top
kedd, május 28, 2024

Räikkönen figyelmeztetést kapott Suáreztől: „Kösd fel a gatyádat”

Dátum:

Megosztás:

Daniel Suárez szerint Kimi Räikkönen egyelőre nincs tisztában azzal, hogy mennyire agresszív a NASCAR Cup Series mezőnye.

- Reklám -

A 2007-es Forma-1-es világbajnok a Trackhouse Racing színeiben fog versenyezni a hétvégi Watkins Glen International versenyen Suárez és Ross Chastain csapattársaként.

- Reklám -

A mexikói versenyző a hét korábbi szakaszában Räikkönen segítségére volt a szimulátoros gyakorlás, és a VIRginiai teszt során.

Jó volt, de rövid volt” – mondta Suárez. „Ugyanannyit tudtam én is tanulni tőle, mint ő tőlem. Kimi egy fantasztikus versenyző.

- Reklám -

Úgy gondolom, hogy egy autóversenyző nem csak a vezetés tudása miatt nagyszerű. Sok más dologban is jónak kell lennie. Ahogyan gondolkodik, és hogy mennyire nyitott vagy zárt gondolkodású.

Ő tényleg azért van itt, mert jó eredményt akar elérni, nem csak szórakozásból. Szóval nagyon jó volt vele dolgozni az elmúlt napokban, és már nagyon várom, hogy lássam, mire lesz képes.

Suárez szerint Räikkönen már egyből nagyon gyors lesz, de az ellenfelek agresszív versenyzési stílusához hozzá kell majd szoknia.

Szerintem gyors lesz” – tette hozzá Suárez. „A sebesség megvan, a versenyzés része pedig egy folyamat lesz, mert nem számít, mennyit gyakorolsz a szimulátorban, nem számít, hány tesztet csinálsz – a versenyzés része az egy más tészta.

Fel kell kötnie a gatyáját, mert nem ismeri ezeket a versenyzőket. Nem tudja, hogyan versenyeznek, nem tudja, mennyire agresszívak, szóval ez a rész egy kis időbe fog telni.

Elhozhatod a világ legjobb versenyzőjét, de a versenyzés részébe beletelik egy kis idő. Azt hiszem, ami sebességet illeti, szerintem jó lesz.