back to top
péntek, június 21, 2024

Kimi Räikkönen nagyon élvezi eddig, és hálás a NASCAR-nak

Dátum:

Megosztás:

Kimi Räikkönen a VIRginia International Racewayen tesztelhette a NASCAR Next Gen autóját, köszönhetően a NASCAR szabálymódosításának.

- Reklám -

A NASCAR engedélyezte Räikkönennek – és a sorozatban debütáló Mike Rockenfellernek, aki a Spire Motorsports versenyzője lesz -, hogy a VIRginia International Raceway-en a Select Driver Orientation program keretében egy Action Express által üzemeltetett Chevrolet Camaro ZL1 tesztautót vezessenek.

- Reklám -

A 2007-es Forma-1-es világbajnok a Trackhouse színeiben fog vezetni az augusztus 21-én Watkins Glenben.

A teszt befejezése után Räikkönen így nyilatkozott: „Nincs semmi összehasonlítási alapom [az autóval], de azt hiszem, jó volt néhány kört megtenni, még ha nem is pontosan ugyanaz az autó, amivel versenyezni fogunk.

„Csak köröztem, és el kell mondjam, nagyon jól szórakoztam, így biztos vagyok benne, hogy ennek köszönhetően nagyobb önbizalommal mehetek majd Watkins Glenben.”

- Reklám -

Nyilvánvalóan van egy kis tapasztalatom a Cup autóval 2011-ből. Ez az autó egy új generációs autó, sokkal szebb, azt hiszem, nagyjából az, amire számítottam.

A Watkins Gleni futam Räikkönen első motorsporteseményen való szereplése azóta, hogy tavaly decemberben visszavonult az F1-ből: az Abu-Dzabi Nagydíjon az Alfa Romeo színeiben utoljára szerepelt.

Räikkönen a boxkiállásokat is gyakorolta csapatával, hogy a lehető legjobban felkészüljön, annak ellenére, hogy a NASCAR szigorú szabályokat alkalmaz a pályatesztekre.

Talán 50 kört mehettünk. Ezek és a szimulátor nélkül sokkal nehezebb lett volna beülnöm egyből a 20 perces edzésre, majd a kvalifikációra.

Legalább felkészültünk, amennyire csak tudtunk, szóval köszönjük a NASCAR-nak, hogy megengedte, hogy ezeket a köröket megtegyük.

Räikkönen azt is hozzátette, hogy nagyon jól érezte magát a Trackhouse Racing embereinek társaságában.

A csapat remek munkát végzett, nagyon kedves emberekkel találkoztam és jó volt az autóban ülni” – tette hozzá.

A legutóbbi F1-es futam óta nem vezettem versenyautót, szóval jó móka volt, és remélhetőleg a versenyen valamilyen jó eredményt tudunk majd elérni.