szombat, április 20, 2024

Michael Jordan busás szerződést ajánlott Lewis Hamiltonnak

Dátum:

Megosztás:

Michael Jordan mindent megtett, hogy a NASCAR-ba csábítsa Lewis Hamiltont, ám végül ő a Forma-1 mellett tette le a voksát – egyelőre.

- Reklám -

Hamilton és a Chicago Bulls egykori sztárja közötti kötelék nem titok. A hétszeres Forma-1-es világbajnok Jordant tekinti hősének.

- Reklám -

Éppen ezért picit meglepő, hogy Hamilton nemet tudott mondani Michael Jordan szerződésajánlatára, mely alapján Bubba Wallace mellé leszerződtette volna őt is.

A GP Today által közzétett jelentés szerint Michael Jordan személyesen kereste meg Hamiltont, hogy meggyőzze őt, hogy Bubba Wallace mellett, a 23XI csapatánál versenyezzen.

- Reklám -

Az egykori NBA-sztár állítólag évi 25 millió dolláros fizetést ajánlott a britnek.

A lépés azonban nem valósult meg, és így a 23XI Racing végül a NASCAR Cup Series egyik legjobb fiatal sztárját Tyler Reddicket szerződtette a 2024-es szezonra.

Hamilton ráadásul úgy döntött, hogy marad a brackley-i székhelyű csapatnál, hogy a következő években harcba szálljon nyolcadik bajnoki címéért.

A 2022-es év nem úgy alakult, ahogy Lewis Hamilton szerette volna. Bár a Mercedes sztárja jelenleg messze le van maradva a bajnoki hajrában, úgy gondolja, hogy a következő években még szerezhet bajnoki címet, vagy címeket, amire a legjobb lehetősége a jelenlegi csapatánál van.

A 23XI Racing csalódást keltő éven van túl, hiszen egyik autójuk sem vett részt a rájátszásban. A már említett Bubba Wallace egyáltalán nem jutott be – bár azóta már nyert egy futamot, de ez már hiába történt.

Kurt Busch pedig sérülése miatt volt kényszerű kihagynia a NASCAR Cup Series hajráját, annak ellenére, hogy eredményei alapján bejutott volna a playoffba.