péntek, április 19, 2024

Bubba Wallace szenzációs győzelmet aratott, majd csendre intette utálóit

Dátum:

Megosztás:

Bubba Wallace a 2021-es talladegai verseny után másodszor nyert NASCAR Cup Series futamot, megelőzve főnökét, Denny Hamlint.

- Reklám -

Wallace a 200. körben vette át a vezetést Alex Bowmantől, és már nem is engedte ki azt a futam végéig.

- Reklám -

16 körrel a vége előtt Hamlin – aki Wallace 45-ös rajtszámú 23XI Racing csapatának társtulajdonosa – megkerülte Christopher Bellt, és elkezdte levadászni Wallace-t a vezetésért.

- Reklám -

Most mit fognak kitalálni? Gyerünk!” – kiabálta Wallace a csapatrádión keresztül, miután átszelte a célvonalat.

Wallace megismételte 23XI Racing csapattársa, Kurt Busch tavaszi győzelmét, hiszen akkor ő is – ahogy most Wallace is – a 45-ös autóban nyert.

Ember, annyira büszke vagyok erre a csapatra és arra az erőfeszítésre, amit minden egyes héten tesznek” – mondta Wallace. „Hálás vagyok a lehetőségért, hogy velük versenyezhetek.

Tudtam, hogy Denny erős lesz. Olyan versenyző akarok lenni mint ő. Nem volt jó napja, de aztán a végére felkapaszkodott a második helyre. Ezt akarom csinálni én is. Akkor is ki akarom használni a lehetőségeket, amikor nincs jó napunk.

Király dolog legyőzni a főnököt, de haver, ma egyszerűen villámgyorsak voltunk, amint az élre álltunk, fantasztikus volt az autó.

Az első szakaszt megnyerő Bell lett a harmadik, Bowman – aki megnyerte a második szakaszt – a negyedik, Martin Truex Jr. pedig az ötödik lett. Truex megint balszerencsés volt hiszen az élen ment, de az egyik kiállásnál nem rakták fel rendesen a kerekét, így vissza kellett jönni a boxba.

A top10-et William Byron, Ross Chastain, Kyle Larson, Ryan Blaney és Daniel Suarez egészítette ki.

Nem kerülte el a balszerencse a playoff versenyzőket

A napott több defekt is jellemezte, Ricky Stenhouse Jr., Ty Gibbs és Kyle Busch is megküzdött ezzel a problémával, a legrosszabbul viszont Tyler Reddick járt, aki a falban kötött ki emiatt.

A 8-as autó versenyzője a pole-ból rajtolt, és vezette is a versenyt, amikor megtörtént a dráma

A verseny legnagyobb balesete a 115. körben történt egy újraindításnál. Az 1-es kanyarba érve több versenyző is összeütközött. Az incidensbe Aric Almirola, Harrison Burton és Corey LaJoie is belekevredett.

Kevin Harvick továbbjutási esélyei is halvánnyá váltak, már a futam elején. A 34. körben Wallace és Ross Chastain a 4-es kanyarban Harvick elé került, Harvick 4-es Fordja megcsúszott, és a falnak csapódott.

Egy futam van hátra a Cup Series rájátszásának első fordulójából, és Kyle Busch, Austin Dillon, Chase Briscoe és Kevin Harvick van leginkább veszélyben, hogy nem jut tovább a második fordulóba.

Végeredmény