csütörtök, április 18, 2024

Ross Chastain teljesen új ember lett a NASCAR rájátszásra

Dátum:

Megosztás:

Eddig minden rendben Ross Chastain számára a NASCAR Cup Series rájátszásában, azok után, hogy turbulens alapszakasza volt.

- Reklám -

Chastain és a Trackhouse Racing még soha nem volt ilyen helyzetben. Az rájátszásban először szereplő Chastain és társai nem tudták, mire számítsanak, vagy hogyan közelítsenek a bajnoki címért való küzdelemhez, miután az év elején két győzelmet szereztek.

- Reklám -

Chastain elismerte, hogy menet közben tanulja a dolgokat, miközben az alapszakaszban több nagyobb hibát is elkövetett, és sok ellenséget szerzett magának.

Nos, megtanultam, hogy mit ne csináljak bizonyos esetekben” – jelentette ki a Trackhouse Racing versenyzője. „Rengeteg sebesség van az autóinkban, úgyhogy csak jó helyen kell célba érnünk.

- Reklám -

Chastain a Darlington Raceway-en a rájátszás kezdetén rossz helyzetbe került, hiszen csak a 20. helyen ért célba. De aztán a Kansas Speedwayen és a Bristol Motor Speedwayen gond nélkül hozta a top 10-es helyezéseket.

Ami még fontosabb, hogy ezek az eredmények július óta az első top 10-es eredményei voltak, ami feldobta a csapatot.

Csak az volt a célunk, hogy befejezzük a versenyeket’” – mondta Chastain. „Nekem ez volt eddig a mentalitásom.

Nem hiszem, hogy ez megváltozna. Csak arra törekszünk, hogy befejezzük a versenyeket, mert az eddigi versenytempónkkal nem volt gond.

Elképesztő, hogy mennyire normálisnak érzem a versenyhétvégéket. Az alapszakaszban a versenynap reggelén sokkal idegesebb voltam. Szóval megtanultam ezt kezelni, és megtanultam, hogyan éljek ebben a térben.

De most, az utószezon kellős közepén, meddig mérlegeli Chastain a kockázatot a jutalommal szemben?

Nem hiszem, hogy erre a kérdésre lehet válaszolni.