vasárnap, június 26, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapNASCARMessziről jött szurkolók is feltűntek a Busch Clash-en

Messziről jött szurkolók is feltűntek a Busch Clash-en

- Hirdetés -

Akkora újdonságot jelentett a szurkolók számára a hétvégi Busch Lite Clash, hogy egy közülük majdnem négyezer kilométert utazott, hogy láthassa.

Charlotte-ot tulajdonképpen a NASCAR bürokráciai központjának is tekinthetjük, a bajnokság főhadiszállása is a városban található. Innen utazott egy kitartó szurkoló, tulajdonképpen az ország másik végébe, a Los Angeles-i Memorial Coliseumba, hogy láthassa a történelmi, évtizedek óta először nem Daytonában megrendezett Busch Lite Clash-t.

- Hirdetés -

A környékben több versenyen is jártam már” – mondja Jason Skeen. “A következő ilyen látogatásra nagyon jó alkalomnak tűnt a Clash. Ez nem illett a rutinesemények sorába. Tudtad, hogy itt valami különleges fog történni. A pálya látványa, a háttérben az olimpiai lánggal, egészen különleges volt!”

A NASCAR nem titkolt célja azzal, hogy elvitte a Clash-t Daytonából, új szurkolók érdeklődésének felkeltése volt. Emellett pedig itt debütált, még ha nem is pontért folyó, de versenykörülmények között a Next Gen autó is. Ezzel bár akadtak problémák, a NASCAR illetékesei sikeresnek ítélték meg a megreformált Clash-t. Skeennek is tetszettek a látottak a negyedmérföldes oválon.

- Hirdetés -

Mint egy igazi short track-versenyzés. Mindenki folyamatosan koccant és lökdösődött. Szurkolói szempontból a Next Gen autó nem jelentett túl nagy különbséget, ami, azt hiszem, jó dolog.

A NASCAR statisztika-elemzései szerint a szurkolók 70 százaléka új ember volt a Clash során. Ezek között, akik ismerték a történetét, még extrémebb volt az országot átszelő Skeen esete. Az ő példája azt mutatja, hogy az ilyen kísérletek sok embert mozgathatnak meg, akár az ország másik végéből is.

Nagyon örülök, hogy bevállaltam ezt az utazást, és közvetlenül megtapasztalhattam, milyen Daytonán kívül a Clash. Mindent a saját szememmel láthattam így.

- Advertisement -
SourcePatch

Friss