back to top
hétfő, július 22, 2024

Örülnek a NASCAR-nál a Busch Clash történéseit látva

Dátum:

Megosztás:

Abszolút pozitívan értékelik a bajnokság vezetőségében azt, ahogy a Busch Clash alakult a Los Angeles Memorial Coliseum pályáján.

- Reklám -

A szokásos szezonnyitó Busch Clash 1981 után először került el Daytonából. A szezon első versenyét végül Joey Logano nyerte a Los Angeles Memorial Coliseum negyedmérföldes oválján. Az első ilyen jellegű versennyel kapcsolatban általános elégedettség lett úrrá a NASCAR vezetőségében. A versenyt tökéletes időjárás és gyakorlatilag teltház mellett rendezték.

- Reklám -

Ez egy hihetetlen nap a bajnokság számára. Igazán büszke vagyok a NASCAR-ra, és minden partnerre, aki ennek a részese volt bármilyen formában” – dicsérte a Clash összehozásában résztvevőket Ben Kennedy, a NASCAR stratégiai és innovációs alelnöke. „Mindenki ott volt, aki számít, és a Fox is nagyszerű munkát végzett a versenyhétvége során. A szezon nagyszerűen kezdődött, két hét múlva pedig jöhet a folytatás a Daytona 500-on.

Több kérdés felmerült a versennyel és a Next Gen autók esetleges gyerekbetegségeivel kapcsolatban, és bár adódtak is műszaki hibák, a verseny alapvetően jól sikerült. Az első visszajelzések alapján legalábbis mindenki elégedett.

- Reklám -

A megújult Clash hozta, amit vártak tőle

Több különböző helyszínt is megnéztünk, melyik lehetne a legideálisabb a Clash vendégül látására. Ben és én elmentünk néhány körútra. Azt hiszem, Ben munkájának köszönhetően, és hogy eljutottunk ide az USC-vel, amely fantasztikus házigazda volt számunkra, a bajnokság nem csak itt volt, hanem jól is érezte magát” – mondta Steve O’Donnell, a NASCAR ügyvezető alelnöke és vezető versenyfejlesztésért felelős vezetője. „Ha megnézzük a Next Gen autót, azt a nyomást, ami az egész bajnokságra nehezedett, azt a rengeteg munkaórát, amit ebbe fektettünk, azt hiszem, sokan elfelejtettük, hogy egy nagyon jó helyen dolgozhatunk. Jó ebben részt venni. Az esemény hozott mindent, amit vártunk tőle.

Néhány versenyző műszaki hibákkal küzdött és esett ki a Clash során. Ezek viszont O’Donnell szerint nem adnak okot különösebb aggodalomra. „Szerencsére nem volt semmi komoly probléma. Valószínűleg ez a legkeményebb teszt, aminek ki tudjuk tenni a mezőny autóit. Tanulni fogunk belőle. Mindent összevetve, igazán sikeres debütálás az autó számára is. Persze most át kell nézni minden egyes incidenst, nem is csak azokét, akik kiestek. Ha ezt a versenyt a tavalyi autókkal futjuk, több kiesést láttunk volna. Ez pedig pozitívum. Minden egyes problémát alaposan megvizsgálunk és javítani fogjuk. Ennél mélyebb konklúziókat viszont talán még kicsit korai lenne az első versenyből levonni.