csütörtök, április 18, 2024

Marotti szeretne ott lenni az Indy500-on – de csak partnerként

Dátum:

Megosztás:

A Marotti Autosport azon dolgozik, hogy a valamilyen formában ott tudjon lenni az májusi Indianapolis 500-on.

- Reklám -

Will Marotti 2016-ban indult először Indy 500-on, akkor a mai Arrow McLaren SP csapat segítségével, majd az utóbbi években a Dale Coyne Racing-el közösen indított autót.

- Reklám -

A connecticuti lelkész a hozzátette, összegyűjtött annyi pénzt, hogy egy teljesen új partnerrel és versenyzővel vegyen részt az Indy 500-on.

„Holnap indulok Indianapolisba, és szerdán egész nap szponzori megbeszéléseken leszek” – mondta Marotti a RACER-nek.

- Reklám -

Van egy büdzsénk, amit egy általunk összeállított befektetői csoporton keresztül halmoztunk fel, és van néhány elkötelezett szponzorunk is, így azt hiszem, közel vagyunk ahhoz, hogy elérjük azt, amire szükségünk van. Egy csapat és egy versenyző is elkötelezte magát a projekt iránt.

Bár az előbbi és az utóbbi kilétéről Marotti nem kívánt nyilatkozni, azt azért jelezte, hogy a teljes költségvetés biztosítása esetén melyik motorszállító táborába tartozna.

„Azt reméltük, hogy idén a teljes szezonban tudunk indítani majd egy autót, azonban végül nem volt elég befektetői érdeklődés rá.”

„Végül decemberben történt a fordulat, amikor beszéltem a Chevrolet-vel, és azt javasolták, hogy szerezzek egy partnert csapatot akivel közösen indíthatnánk autót. Így hát ezt tettük.”

Marotti február végéig adott magának időt, hogy elérje szponzori célját, és pályára vigye a ‘Spirit of Speedway’ nevű csapatot, mellyel az Indianapolis Motor Speedway-t és Indianapolis lakóit ünnepelné.

Az Indy 500-nak gazdag hagyománya van a várostémájú nevezésekben: Spike Gelhausen 1976-os ‘Spirit of Indiana’ nevezése egy jó példa erre.