back to top
csütörtök, május 30, 2024

Lassan minden a helyére kerül az A.J. Foyt Racing-nél

Dátum:

Megosztás:

Az A.J. Foyt Racing újonnan kibővített, három autóval működő csapata közel áll ahhoz, hogy véglegesítse mérnöki és versenyzői névsorát.

- Reklám -

A csapat az IndyCar Series-ben idén két újoncot indít a 14-es és 11-es Chevy-kben, a regnáló Indy Lights-bajnok Kyle Kirkwoodot és a veterán Tatiana Calderónt. A Foyt-nál harmadik évét kezdő Dalton Kellett is visszatér a 4-es számú Chevyvel.

- Reklám -

Közel vagyunk – az utolsó simításokat végezzük, például az van még hátra, hogy ki fog vezetni az oválokon, mivel Tatiana csak az utcai és az épített pályákon fog versenyezni” – mondta Larry Foyt, a csapat elnöke. – „Még nem zártuk le a dolgokat. Mérnöki szempontból azt hiszem, hogy nagyon közel vagyunk ugyanehhez, próbáljuk az összes darabot pontosan a helyére tenni.

A RACER úgy tudja, hogy az oválokon a 11-es Chevyben Texasban, Indianapolisban, Iowában és a World Wide Technology Racewayen valószínűleg J.R. Hildebrand fog ülni, aki tavaly debütált a csapatnál az Indy 500-on, ahol a Foyt a 15. helyen végzett.

- Reklám -

A mérnöki fronton várhatóan Mike Colliver marad a csapatnál, és Kirkwoodra vigyáz; ők ketten együtt dolgoztak a közelmúltban a Sebringben megrendezett teszten is, remekül működött a kémia és megvolt a kellő tempó is. Mike Pawlowski Kelletttel folytatja a munkát.

95 százalékban biztosak vagyunk benne, hogy Colliver marad a 14-es autónál, ami nagyszerű lenne” – tette hozzá Foyt. – „Most véglegesítjük a dolgot. A másik ‘Mike’ pedig Daltonnal marad.

A csapat legsürgetőbb feladata, hogy mérnököt találjon a 11-es Chevyhez, mivel Calderon első IndyCar-szezonjára készül. A legtöbb csapat a jövő héten Sebringben tesztel még egy utolsót, mielőtt a február 25-27-i szezonnyitóra utaznak.

Olyasvalakit keresünk, akivel jól érzi magát, és van néhány jelöltünk, akit megnézünk” – mondta Foyt. – „Remélhetőleg lassan a helyére kerülnek a dolgok, és a sebringi teszten már ott lesz a kiválasztottunk.