back to top
csütörtök, június 20, 2024

Joey Logano lett a Clash győztes gladiátora, megverte Kyle Busch-t

Dátum:

Megosztás:

Joey Logano hatalmas csatában győzte le Kyle Busch-t, és lett a NASCAR Busch Light Clash győztese az LA Coliseumban.

- Reklám -

Logano a 150 körös futam felénél tartott szünet után vette át a vezetést, és végül 0,877 másodperccel győzött Busch előtt.

- Reklám -

A harmadik helyen Austin Dillon végzett, őt Erik Jones és Kyle Larson követte.

El sem hiszem, hogy nyertünk” – mondta Logano a Fox Sports riporterének, Jamie Little-nek.

- Reklám -

Ez egy csodálatos esemény. Hatalmas lépés a NASCAR számára, hogy itt lehetünk. Csodálatos érzés. A feleségem holnap szülni fogja szülni a harmadik gyermekünket, szóval ez egy elég nagy hétvége lesz számunkra.

Kyle Busch érthető módon csalódottan nyilatkozott, hiszen szinte minden tökéletesen alakult számára, mégsem tudott nyerni.

Ez nyilvánvalóan csalódás. Megnyertem a pole-t, vezettem egy csomó kört, sokat mentünk zöld alatt, nem volt káosz, és mégsem nyertem. Ez szívás.

Gratulálok a fiamnak. Ő nyert tegnap. Szóval ez király. Próbáltam felvenni vele a versenyt. Mostanában többet nyer, mint én. Valaki küldjön neki egy szerződést” – próbálta viccesen leküzdeni csalódottságát a kétszeres Cup Series bajnok.

Joey Logano füst-katlant csinált az LA Coliseumból a győzelmi ünneplése közepette
Joey Logano füst-katlant csinált az LA Coliseumból a győzelmi ünneplése közepette Fotó: Sean Gardner/Getty Images/NASCAR Media

Figyelmeztető jelek a szezon előtt

A versenyen debütált a Next Gen autó, és néhány kör leforgása alatt meg is jelentek az első műszaki hibák.

Az első sárga zászlót akkor lengették meg, amikor Denny Hamlin 11-es rajtszámú Toyotája mechanikai probléma miatt lelassult a pályán.

Úgy tűnik, hogy a szervokormány szíja leszakadt, és magával vitte a tömlőt is, így nem tudtam kormányozni” – mondta Hamlin a Fox Sportsnak. „Ez egy olyan hiba, amiből valószínűleg sokat fogunk látni idén.

Az újraindítás előtt Chase Briscoe Fordja is megadta magát, és rádión jelezte, hogy gond van a hajtásláncával. A Stewart-Haas Racing versenyzője már a szombati edzésen is mechanikai problémákkal küszködött.

Néhány pillanattal később még drámaibbá vált a helyzet, amikor az élen álló Tyler Reddick autója állt meg. A Richard Childress Racing versenyzője több mint 60 kört vezetett, mindhiába.

Próbáltam egy kicsit felmelegíteni a gumikat, és azt hiszem, eltört a transaxle” – mondta Reddick a Fox Sportsnak.

Ez egy kicsit ijesztő, ha belegondolok, főleg ha belegondolok, hogy mennyi boxkiállást kell majd végrehajtanunk, és hogy a kuplungot ugyanígy fogjuk használni. Nagyon sajnálatos, de inkább itt töröm el, mint egy éles versenyen vagy a Daytona 500-on.

Nem maradt érintetlen autó a végére

Ahogy az várható volt a versenytől, rengeteg kis koccanás borzolta a kedélyeket, és néhány versenyző nem távozott túl boldogan a kaliforniai helyszínről.

A mezőny egymás hegyén hátán, igazi short oval versenyt láthattunk az LA Coliseumban
A mezőny egymás hegyén hátán, igazi short oval versenyt láthattunk az LA Coliseumban Fotó: Jared C. Tilton/Getty Images/NASCAR Media

A nap egyik legemlékezetesebb incidensében Ryan Blaney vágta HANS nyakvédőjét Erik Joneshoz autójához, miután utóbbi rányomta az előbbit a külső falra.

A Kaulig Racing újonca, Justin Haley sem volt elégedett a 2021-es bajnok Kyle Larson tevékenységével, miután a sorozat bajnoka a belső falnak lökte őt, és súlyosan megrongálta Haley 31-es számú Chevrolet-jének bal elejét.

Az előfutamokhoz képest azért még így is nyugodt volt a verseny nagy része, és a verseny utolsó néhány köre sem hozott számottevő izgalmakat.

Bár a mezőny közepében egészen a verseny végéig voltak mozgolódások – sőt Martin Truex Jr. és Michael McDowell még a cél után is összement -, végül Kyle Busch nem tudott valódi támadást indítani Joey Logano ellen, így egy csalódást keltő év után a 22-es Team Penske sofőrje megérdemelt győzelmet aratott a Clash-en.

Poz. Versenyző Csapat
1 Joey Logano Team Penske
2 Kyle Busch Joe Gibbs Racing
3 Austin Dillon Richard Childress Racing
4 Erik Jones Petty GMS Motorsports
5 Kyle Larson Hendrick Motorsports
6 William Byron Hendrick Motorsports
7 Cole Custer Stewart-Haas Racing
8 Christopher Bell Joe Gibbs Racing
9 A.J. Allmendinger Kaulig Racing
10 Kevin Harvick Stewart-Haas Racing
11 Chase Elliott Hendrick Motorsports
12 Harrison Burton Wood Brothers Racing
13 Ricky Stenhouse Jr. JTG Daugherty Racing
14 Daniel Suarez Trackhouse Racing
15 Martin Truex Jr. Joe Gibbs Racing
16 Michael McDowell Front Row Motorsports
17 Ryan Blaney Team Penske
18 Bubba Wallace 23XI Racing
19 Justin Haley Kaulig Racing
20 Ryan Preece Rick Ware Racing
21 Tyler Reddick Richard Childress Racing
22 Chase Briscoe Stewart-Haas Racing
23 Denny Hamlin Joe Gibbs Racing