szerda, április 17, 2024

Még az eső sem tántorította el a NASCAR és az IndyCar TV nézőit

Dátum:

Megosztás:

A viharok istenei a legutóbbi hétvégén sem kímélték az észak-amerikai kontinenst, ám így is meglepően jól alakultak a NASCAR és az IndyCar nézettségi számai.

- Reklám -

Ismételten villámlásokkal kísért záporok zavarták meg mind az IndyCar, mind a NASCAR versenyét, ettől függetlenül sikerült mind a két szériának befejeznie a teljes távot. Elég sokat kellett várakoznia a TV képernyők előtt ülőknek, hogy akciót láthassanak a versenypályákon. Ettől függetlenül mind a két széria nagyobb nézettséget tudott produkálni, mint a tavalyi szezonban.

- Reklám -

A NASCAR Cup Series Watkins Gleni versenye 2.563 millió emberhez jutott el az USA Networkon keresztül a ShowBuzzDaily.com felmérése alapján. Tavaly ez a szám az NBCSN-en 2.124 millió volt.

Az Xfinity Series ugyanezen helyszínen rendezett szombati versenye 1.052 millió embert ültetett a képernyők elé. Tavalyhoz képest ez hatalmas előrelépés, ugyanis 2021-ben a CNBC-n mindösszesen 626.000 ember nézte meg a versenyt.

- Reklám -

Szombaton az USA Networkön az Xfinity futama vezette fel az IndyCar Series versenyét, amelyet a World Wide Technology Racewayen tartottak. Ahogy a Cup Series versenyén, úgy az IndyCar versenyén is eső borzolta a kedélyeket.

Ettől függetlenül többen nézték idén, mint tavaly, hisz ebben az esztendőben 553.000 ember követte figyelemmel az eseményeket, szemben a tavalyi 434.000-el, amelyet anno az NBCSN-en adtak.

Az előttünk álló hétvégén nem lesz IndyCar, ám Forma-1 igen. Viszont az időben nem fog ütközni a NASCAR alapszakasz záró futamával, amelyet a Daytona International Speedwayen rendeznek meg.