back to top
szerda, július 24, 2024

Csak a GT-autók mennek Virginiába

Dátum:

Megosztás:

Jön a 2022-es IMSA-szezon utolsó előtti versenye a VIR-en, vagyis a Virginia International Racewayen. Itt csak a két GT-kategória versenyez.

- Reklám -

Volt már ilyen, most jön egy újabb alkalom – csak a GT-mezőny teszi tiszteletét az IMSA 2022-es szezonjának soron következő versenyén, a Virginia International Racewayen. A futam egyébként visszakerült tradicionális, augusztus végi időpontjára, miután a tavalyi futamot még októberben rendezték.

- Reklám -

A mezőny 18 autóból áll majd, ebből öt a GTD Próban, a maradék 13 a GTD kategóriában igyekszik a lehető legjobb eredményt elérni. Ismét ott lesz a mezőnyben a Magnus Racing 44-es rajtszámú Aston Martinja, valamint a 99-es Team Hardpoint-Porsche is.

A GTD Próban a Pfaff Motorsports 9-es rajtszámú Porschéja vezeti a bajnokságot. Ezt Matt Campbell és Mathieu Jaminet vezették, vezetik, melléjük csatlakozott be a szezon elején Felipe Nasr is a hosszú versenyekre. A Pfaff autója a legutóbbi öt futamon kivétel nélkül dobogós pozícióban zárt, hármon ezek közül győztesként.

- Reklám -

A GTD kategóriája egy jóval szorosabb szezont produkál. Itt a Korthoff Mercedese a bajnokság éllovasa, de nincs tőlük sokkal lemaradva a Wright Motorsports Porschéja sem. Ugyancsak lehet még esélye a bajnoki címre mögöttük a Heart of Racing Teamnek (Aston Martin), a CarBahnnak és a Turner Motorsportsnak is (Lamborghini, illetve BMW). A Korthoff egyébként úgy vezeti a kategóriát, hogy egyetlen versenyt sem tudott megnyerni.