szombat, április 20, 2024

Hajnalban dől el, ki indulhat a 2022-es Daytona 500 első sorából

Dátum:

Megosztás:

A Daytona 500-as futam első sorát szerda esti időmérő edzés határozza meg a Daytona International Speedwayen.

- Reklám -

A magyar idő szerint hajnali 2-kor kezdőd kvalifikáció az egyetlen szerdai esemény a versenypályán.

- Reklám -

Negyvenkét autó tesz majd kvalifikációs kísérletet. A tervek szerint a Kaulig Racinges Daniel Hemric fog elsőként próbálkozni. A sort pedig az újonc Austin Cindric fogja zárni, a 2-es számú Penske Forddal – írja az NBC Sports.

Minden autó egy kört tesz meg. Az első 10 helyezett jut tovább a második körbe, ahol a sofőrök ismét egy kört fognak menni. A két leggyorsabb autó indul az első sorból a Daytona 500-on.

- Reklám -

A kvalifikáció határozza meg a csütörtök esti kvalifikációs futamok rajtsorrendjét is. Emellett a leggyorsabb két, charterrel nem rendelkező autó garantálhatja magának a Daytona 500-as futamon való indulást.

Ezen nevezők között van pl. Jacques Villeneueve is, aki a Team Hezeberg színeiben próbálkozik meg a bejutással.

A „Duel”-eket február 17-én, csütörtökön rendezik (bár ez Magyar idő szerint már február 18-án, pénteken lesz). A mezőnyt két egyelőre részre osztják, és a két Duel győztese indulhat majd a Daytona 500 3. és 4. helyéről.

Tavaly Aric Almirola és Austin DIllon kerültek ki győztesen, idén azonban érdekes lesz megfigyelni, hogy a Next Gen autók alkatrészeinek hiánya miatt mennyire fognak vigyázni autóikra a charterrel rendelkező csapatok.

A versenyen bár pontokat nem osztanak, de pénzdíjat igen, így akár egy meglepetés győztest is láthatunk majd.

A Daytona 500 regnáló bajnoka, Michael McDowell futotta a leggyorsabb kört a keddi edzéseken 192,736 mph-val, és leginkább a Fordok dominálták a szerdai gyakorlást.

A Daytona 500 teljes kvalifikációs sorrendje