back to top
szombat, május 25, 2024

14 év után is piszkálja Villeneuve fantáziáját a Daytona 500

Dátum:

Megosztás:

Az egyik egyetemesen legnagyobb autóversenyként hivatkozik Jacques Villeneuve a Daytona 500-ra. 14 év után próbálkozik megint az indulással.

- Reklám -

Jacques Villeneuve nyert már Indy 500-at és CART-bajnoki címet, csúcsra ért az F1-ben is, és még sok-sok minden mást is kipróbált már illusztris karrierje során. Nem volt ez másképp a NASCAR-ral sem, ahol először még 2007-ben indult az akkor Nextel Cup Series-nek nevezett csúcskategóriában. Élete első futamán 21., a másodikon 41 lett. 2008-ban aztán megpróbálkozott a bajnokság legnagyobb versenyével, a Daytona 500-zal is, azonban végül nem tudta kvalifikálni magát. Később két futamon indult még.

- Reklám -

Villeneuve ott volt az Xfinity (akkor Nationwide) Series néhány versenyén is, itt már jóval jobb eredményeket ért el. A főleg épített pályás próbálkozások során harmadik és negyedik helyeket is szerzett az apjáról elnevezett montréali pályán, és ezen kívül is sorjáztak a top 10-es helyezései. Egyszer a Circuit Gilles Villeneuve-ön még a pole-pozícióból is indulhatott.

2022-ben visszatér oda, ahol legutóbb 2013-ban indult: a NASCAR Cup Seriesbe.

- Reklám -

Soha nem hagytam abba a versenyzést” – szögezi le Villeneuve. „És mindig vissza akartam térni a NASCAR-ba. Éppen ezért versenyeztem Európában. Éppen ezért versenyeztem velük. Nem lesz egyszerű, nem is mindenki vállalná az indulást egy ilyen alulkvalifikált autóval. Ne felejtsük el, ez egy pici istálló. Viszont jó esélyünk van így is, hogy show-t csináljunk.

A Team Hezeberg a korábbi NASCAR Whelen Euro Series-bajnok Loris Hezemans, az üzletember Ernst Berg, valamint a NASCAR Truck Seriesben csapattulajdonos-versenyző Josh Reaume közös szerelemgyereke. Itt szerepel majd idén Villeneuve és Hezemans, a fókusz pedig a hat épített pálya lesz majd Daytona mellett.

Ha nem lesz meg Daytona, az nehéz” – ismeri el Villeneuve. „Az tönkretesz téged, tönkreteszi a megítélésed. 30 év munkája mehet a kukába, szóval óriási a kockázat. De imádok versenyezni, a kormány mögött élek igazán.