back to top
szombat, július 20, 2024

A NASCAR és az iRacing egyetemi E-Sport sorozatot indít Amerikában

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR szeretne minél fiatalabb korosztályt megnyerni. A legfőbb eszközök? Szimulátor, iRacing, és E-Sport!

- Reklám -

A NASCAR kedden tárta a világ elé egy országos főiskolai E-Sport liga tervét, amely több mint 500 főiskolát és egyetemet foglal magában, és potenciálisan több ezer diákot érhet el.

- Reklám -

Az eNASCAR College iRacing Series elnevezésű sorozat része a NASCAR azon tervének, hogy az Esports-klubokat és -csapatokat megcélozva bővítse jelenlétét az egyetemi campusokon, és új közönséget érjen el.

Ezt a tervet nem csak a premier stock car sorozat, hanem a az IndyCar is foganatosítaná, ők is az egyetemeken népszerűsítenék magukat, szintén szimulátorral.

- Reklám -

Ennek az egyik fő zászlóvivője a Rahal Letterman Lanigan Racing, amely a csapattulajdonos, David Letterman régi iskolájában indított el egy E-Sport ösztöndíj programot.

A kvalifikáció minden egyes futam előtt 40 versenyzőre szűkíti a 10 000 versenyzőből álló potenciális mezőnyt. A szezon során 50 000 dollár ösztöndíjat osztanak ki a legjobb eredményt elérő versenyzők között.

A szimulátorozás és az E-Sport fontos eleme a NASCAR-nak, mivel lehetővé teszi számunkra, hogy új rajongókat érjünk el, akik gyakran először találkoznak a sportunkkal” – mondta Nick Rend, a NASCAR játék- és E-Sport részlegének ügyvezető igazgatója.

A különböző eNASCAR kezdeményezéseink exponenciális növekedést mutatnak a rajongótáborunkban.

Úgy éreztük, itt az ideje, hogy a fiatalabb közönségre is kiterjesszük a hatókörünket, és elindítsuk az eNASCAR College iRacing Series-t, hogy megmutassuk a diákoknak, milyen lehetőségeket tartogat számukra a szimulátoros versenyzés és a sportágunk.

Akár 10 000 diák is jelentkezhet az iRacing bajnokságra

A sorozat a NASCAR, a National Association of Collegiate eSports (NACE) és az eseményt szervező CSL eSports együttműködésével valósul meg.

Azok a főiskolai E-Sport programok, amelyek tagjai a NACE-nek, jogosultak a részvételre, ami azt jelenti, hogy akár 10 000 diák is nevezhet a versenyre.

A bajnokság az iRacinget, a NASCAR hivatalos szimulátoros versenypartnerét és a NASCAR Camping World Truck Series járműveit használja majd, amelyek az iRacingben is elérhetők.

Minden sofőr a saját iskolájának színeit és festését fogja használni. Az első verseny kvalifikációja már megkezdődött, és február 21-én ér véget, mielőtt február 24-én a Daytona International Speedway-en megrendezésre kerülne a szezon első futama.

E-Sport rovatunk partnere a Magyar iRacing HQ.