hétfő, június 27, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapE-SportA NASCAR és az iRacing egyetemi E-Sport sorozatot indít Amerikában

A NASCAR és az iRacing egyetemi E-Sport sorozatot indít Amerikában

- Hirdetés -

A NASCAR szeretne minél fiatalabb korosztályt megnyerni. A legfőbb eszközök? Szimulátor, iRacing, és E-Sport!

A NASCAR kedden tárta a világ elé egy országos főiskolai E-Sport liga tervét, amely több mint 500 főiskolát és egyetemet foglal magában, és potenciálisan több ezer diákot érhet el.

- Hirdetés -

Az eNASCAR College iRacing Series elnevezésű sorozat része a NASCAR azon tervének, hogy az Esports-klubokat és -csapatokat megcélozva bővítse jelenlétét az egyetemi campusokon, és új közönséget érjen el.

Ezt a tervet nem csak a premier stock car sorozat, hanem a az IndyCar is foganatosítaná, ők is az egyetemeken népszerűsítenék magukat, szintén szimulátorral.

- Hirdetés -

Ennek az egyik fő zászlóvivője a Rahal Letterman Lanigan Racing, amely a csapattulajdonos, David Letterman régi iskolájában indított el egy E-Sport ösztöndíj programot.

A kvalifikáció minden egyes futam előtt 40 versenyzőre szűkíti a 10 000 versenyzőből álló potenciális mezőnyt. A szezon során 50 000 dollár ösztöndíjat osztanak ki a legjobb eredményt elérő versenyzők között.

A szimulátorozás és az E-Sport fontos eleme a NASCAR-nak, mivel lehetővé teszi számunkra, hogy új rajongókat érjünk el, akik gyakran először találkoznak a sportunkkal” – mondta Nick Rend, a NASCAR játék- és E-Sport részlegének ügyvezető igazgatója.

A különböző eNASCAR kezdeményezéseink exponenciális növekedést mutatnak a rajongótáborunkban.

Úgy éreztük, itt az ideje, hogy a fiatalabb közönségre is kiterjesszük a hatókörünket, és elindítsuk az eNASCAR College iRacing Series-t, hogy megmutassuk a diákoknak, milyen lehetőségeket tartogat számukra a szimulátoros versenyzés és a sportágunk.

Akár 10 000 diák is jelentkezhet az iRacing bajnokságra

A sorozat a NASCAR, a National Association of Collegiate eSports (NACE) és az eseményt szervező CSL eSports együttműködésével valósul meg.

Azok a főiskolai E-Sport programok, amelyek tagjai a NACE-nek, jogosultak a részvételre, ami azt jelenti, hogy akár 10 000 diák is nevezhet a versenyre.

A bajnokság az iRacinget, a NASCAR hivatalos szimulátoros versenypartnerét és a NASCAR Camping World Truck Series járműveit használja majd, amelyek az iRacingben is elérhetők.

Minden sofőr a saját iskolájának színeit és festését fogja használni. Az első verseny kvalifikációja már megkezdődött, és február 21-én ér véget, mielőtt február 24-én a Daytona International Speedway-en megrendezésre kerülne a szezon első futama.

E-Sport rovatunk partnere a Magyar iRacing HQ.

- Advertisement -
SourceRacer
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss