back to top
csütörtök, június 20, 2024

Kurt Busch jövőbeli tervei, Elliott elnézést kért, Bayne elájult – Hírmorzsák

Dátum:

Megosztás:

Kurt Busch a tegnapi nap folyamán bejelentette, hogy 2023-ban nem indul, de mik a tervei? Elliott elnézést kért tetteiért.

 • Busch a közleménye után válaszolt újságírói kérdésekre, ahol sok érdekes extra információt osztott meg. Például azt, hogy nem a poconói eset volt a fő ludas, de az volt az utolsó csepp a pohárban. „Az idei évben elszenvedett különböző balesetek megnehezítették a dolgomat, és a nyáron kezdett nehézzé válni, hogy minden héten vissza tudjak térni a 100%-os szintre. Aztán a Pocono-i baleset, ez is része mindannak, ami összeadódott.
 • Kurt Busch beszélt arról is, hogyan teltek a hétköznapjai a baleset után: „A baleset utáni első három hétben keményen hajtottam magam, hogy minél korábban vissza tudjak térni. Aztán kiderült, hogy nem tudok részt venni a rájátszásban. Nos az nagyon kemény hét volt számomra” ismerte el Busch. „Az ezzel járó érzelmekre nem voltam felkészülve – senki sem készülhet fel ilyesmire.
 • Arról is szó esett a sajtótájékoztatón, hogy mi pontosan a 23XI Racing versenyzőjének problémája. „A fejmozgásokkal és a törzsmozgásokkal, amikor a pulzusom megemelkedett, akkor a dolgok túl gyorsan mozogtak, és nem volt megfelelő a perifériás látásom.
 • Kurt Busch hozzátette, hogy megbékélt a döntésével: „Közel voltam a szerződésem végéhez, és a bajnoki címért való teljes éves hajtás már egy picit sok volt nekem. Persze így is egy picit hamarabb jött el a pillanat, mint ahogy szerettem volna. De az, hogy részmunkaidőben versenyezhetek, és élvezhetem a dolgokat egy kicsit kevesebb nyomással, azt hiszem, ez segít nekem mentálisan becsukni a karrieremnek ezen ajtaját.
Kurt Busch a 2004-es NASCAR Cup Series Bajnok
Kurt Busch a 2004-es NASCAR Cup Series Bajnok Fotó: Sherryl Creekmore/NASCAR

Kurt Busch jövőbeli tervei, és a NASCAR garázs reakciója a hírre

 • A 44 éves versenyző elismerte, hogy elkezdett reflektálni a karrierjében elért fantasztikus eredményekre, és azokra a trófeákra, amelyek még hiányoznak a polcáról, és részidős versenyzőként megszerezhet. „Persze gondolkozom a jövőn. Sok mindent megnyertem, de pl. jó lenne nyerni egy versenyt Darlingtonban. Soha nem nyertem ott, bár párszor közel voltam hozzá. Vagy ott van Watkins Glen, amit mindenképp szerettem volna megnyerni, és idén el sem tudtam indulni rajta. Vagy Michigan ahol minden márkával nyertem, kivéve a Toyotával. Szóval vannak kis dolgok, amiket még szeretnék elérni” – ismerte el Busch. „De persze a világot is szívesen bejárnám, ott van Le Mans, vagy az ausztrál Supercars bajnokság, vagy bármi Ázsiában. Szóval van pár dolog, amit szeretnék még elérni.
 • Busch ettől függetlenül hozzátette, egyelőre nem tudja, mi pontosan a következő lépés a karrierjében. Elmondta, hogy a hétvégén beszélni fog a Fox Sports-szal, hogy csatlakozhat-e hozzájuk kommentátorként 2023-tól. Korábban már közvetített velük. Denny Hamlin kijelentette, hogy egy harmadik autót fog indítani bármilyen versenyen, amelyen Busch szeretne indulni, amint egészséges lesz. Hamlin azt is hozzátette, hogy Buschnak a 23XI Racingnél van otthona.
 • A 2004-es NASCAR Cup Series bajnok visszavonulásának híre az egész NASCAR garázst megmozgatta. Ross Chastain, akinek 2021-ben volt a csapattársa Busch ennyit írt: „Köszönök mindent!„.  Hasonlóan reagált Ty Gibbs is. Dale Earnhardt Jr. is lerótta tiszteletét Busch karrierje előtt: „Nagyra becsülöm, hogy Kurt Busch minden csapatot, amelyhez ment, eredményesebbé tett. Nem sok versenyző képes erre. Pokolian tehetséges. Izgatottan várom, hogy mit fog csinálni, amikor visszavonul a teljes munkaidős versenyzéstől.
Dale Earnhardt Jr. és Kurt Busch
Dale Jr. és Kurt Busch sok kemény csatát megvívtak a pályán, de a kölcsönös tisztelet mindig jelen volt Fotó: Brian Lawdermilk/Getty Images/NASCAR Media

Chase Elliott elnézést kért, Byron és Blaney a bajnoki címre hajt

 • Chase Elliott a múlt heti, Charlotte Roválon rendezett verseny után összetűzésbe keveredett egy operatőrrel, de elmondta elnézést kért tetteiért. „Nem volt túl bölcs megmozdulás a részemről, de megkértem a srácot, hogy adjon nekünk egy kis teret, és ő nem igazán tette ezt meg” – lamentált tettein Elliott. „Nézd, frusztrált voltam egy kemény verseny után, de nem volt szép amit csináltam, és elnézést kértem.
 • Miután a Las Vegas Motor Speedwayen rendezett NASCAR Xfintiy Series verseny utolsó szakaszában végig keményen versenyzett, és 5. helyen ért célba, a megpróbáltatások folytatódtak Trevor Bayne számára az Xfinity verseny után is, hiszen elájult, ahogy kiszállt az autójából. „Már jól vagyok” – nyugtatta meg a rajongókat Trevor Bayne. „Valószínűleg nem ittam eleget az egész hétvégén. Olyan száraz az idő, hogy észre sem veszed, ha nem tartod be a folyadékpótlást.
- Reklám -

 • A Hendrick Motorsports Blake Harrist szerződtette a NASCAR Cup Series-ben versenyző Alex Bowman következő csapatfőnökének a következő szezontól, miután Greg Ives a szezon végén visszavonul. A 35 éves Harris jelenleg első szezonját tölti a Front Row Motorsportsnál Michael McDowell pilóta csapatfőnökeként, ahol McDowell karrierje legjobb szezonját futotta, 32 indulásból 12 top 10-es helyezéssel.
 • A 2018 NASCAR Xfinity Series bajnoka, Justin Allgaier 2023-ban nyolcadik szezonjára tér vissza a JR Motorsporthoz. Allgaier az Xfinity Series egyik legsikeresebb aktív versenyzője – és nem mellesleg a JR Motorsports történetének legsikeresebb versenyzője – , hiszen 13 éves karrierje alatt 19 győzelmet szerzett a bajnoki címe mellett.