vasárnap, június 4, 2023

Logano zseniális volt, Wallace összeverekedett Larsonnal

Date:

Share:

Joey Logano szenzációs utolsó etapjával megnyerte a Las Vegas Motor Speedwayen rendezett futamot, és bejutott a playoff döntőjébe.

- Advertisement -

Logano a vasárnapi futamot úgy nyerte meg, hogy friss gumik segítségével levadászta Ross Chastain-t az utolsó 16 körben. A győztes előzés három körrel a vége előtt történt.

- Advertisement -

Az utolsó 30 körben több incidens is történt, és mivel a nap korábbi részében Logano hátra csúszott, ezért kockáztathatott a csapatfőnöke a taktikával. Két gyors újraindítás, és két jó rajtot követően Logano 14 körrel a vége előtt feljött a negyedik helyre, majd egy körrel később a harmadikra.

Kilenc körrel a vége előtt megelőzte a második helyezett Chase Briscoe-t is, és elkezdte lefaragni Chastainnel szembeni hátrányát, majd három körrel a vége előtt meg is előzte őt egy fantasztikus csata után.

A győzelemnek köszönhetően Logano bejutott a legjobb 4-be, így Phoenixben harcba szállhat második bajnoki címéért. Logano pályafutása során ötödik alkalommal indul a bajnoki címért.

A bajnoki címért versenyezhetünk, gyerünk!” – mondta Logano a szezonbeli negyedik győzelme után. „Ember, micsoda nagyszerű autót kaptam ma a Penskétől.”

„Nagyon jót meccseltünk Ross-szal (Chastain), és a hibák ellenére végig éreztem, hogy győzni fogunk.

Chastain 68 kört vezetett a versenyen, de végül csaka második helyen végzett. Kyle Busch épphogy lemaradt a harmadik helyről, Chase Briscoe a negyedik, Denny Hamlin pedig az ötödik lett.

A pole-ból induló és 32 kört vezető Tyler Reddick a hatodik, Martin Truex Jr. a hetedik, Erik Jones pedig a nyolcadik helyen zárt. AJ Allmendinger a kilencedik helyen végzett, Austin Dillon a top 10-et pedig Austin Dillon zárta.

A nagy vesztesek között említhetjük Chase Elliottot aki egész nap szenvedett, és a 21. lett, valamint Ryan Blaney-t, aki végig elől ment, azonban saját hibájából eldobta az autót és összetört, végül ő a 28. helyen ért célba.

És, hogy mi történt Christopher Bellel?

Wallace bunyózni akart, Larson higgadt volt

Nos Bell szerencsétlen résztvevője volt a Bubba Wallace és Kyle Larson között történt csatározásnak.

Larson szélesre sodródott a 4-es kanyar kijáratán, majd felnyomta a falra Bubba Wallace-t, akinek jó tempója volt, mit sem bizonyít jobban, hogy megnyerte az első szakaszt. Utóbbi versenyző elmondása szerint autójában ekkor eltörött valamit, és irányíthatatlanul nekiütközött Larson autójának.

Amikor szándékosan nekilöknek a kerítésnek, és ekkora ütést kap az autó, akkor mindenki tudja, hogy a kormányzásnak annyi” – mondta Wallace. „Véletlenül pont Larsonba ütköztem.”

A két visszafele csapódó autó eltalálta Christopher Bell-t, akinek kiütődött a hátsó kereke, így ki kellett állnia a versenyből.

Ami ezután történt, az a 70-es évek NASCAR bunyóit idézte, Wallace ugyanis nekirontott Larsonnak, többször is meglökte őt, azonban a 2021-es bajnok nem akart belemenni a verekedésbe, és próbálta lenyugtatni riválisát.

Nem lepett meg, hogy ezt csinálta” – mondta a Hendrick versenyzője. „Nyilvánvalóan agresszívan próbáltam megelőzni, megcsúsztam, és felnyomtam őt a falra, így tudtam, hogy vissza fogja adni a kölcsönt.

Larson még nyilatkozatában is próbálta védeni Wallace-t.

Azt hiszem, mindazzal együtt, ami mostanában itt történt az ütközésekkel, a sérülésekkel… nem hiszem, hogy ez volt a helyes lépés tőle” – mondta Larson arról, hogy szerinte Wallace direkt lökte-e őt ki.

De hé, mindannyian csináltunk már ilyet. Talán nem mindannyian, de én igen. Én is hagytam már, hogy az érzelmek eluralkodjanak rajtam.

Biztos vagyok benne, hogy még mindig dühös, de biztos vagyok benne, hogy a történtek után tudja, hogy hibát követett el, és biztos vagyok benne, hogy legközelebb kétszer is meggondolja.

Végeredmény

Bajnokság állása

VERSENYZŐ PONT PLAYOFF GYŐZ. POLE. TOP 5 TOP 10
1 Joey Logano 4084 3 3 10 15
2 Ross Chastain 4063 +18 2 0 12 18
3 Chase Elliott 4062 +17 5 4 12 19
4 Denny Hamlin 4051 +6 2 3 9 13
5 William Byron 4045 -6 2 0 5 9
6 Chase Briscoe 4042 -9 1 1 5 8
7 Ryan Blaney 4040 -11 0 3 10 15
8 Christopher Bell 4028 -23 2 4 11 18
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.