back to top
vasárnap, július 21, 2024

HIVATALOS: Kurt Busch visszavonult, Reddick jön a helyére

Dátum:

Megosztás:

Kurt Busch szombaton szülővárosában hivatalossá tette, hogy 2023-ban nem indul a NASCAR Cup Series-ben.

- Reklám -

Busch egy 23 éves pályafutás végén mond búcsút a NASCAR-nak. Pályafutása során 776 versenyen indult, és 34 győzelmet szerzett.

- Reklám -

A NASCAR az otthonom, és imádok itt lenni” – állt Busch Twitter-oldalán közzétett nyilatkozatában, amelyet a Las Vegas-i médiaközpontban is felolvasott. „28 évvel ezelőtt itt álltam a sivatagnak ezen a részén, és készítettem egy glamourfotót az első versenyautómmal, amelyet apámmal és a családommal építettem. A versenyzés az egyetlen, amit valaha is ismertem. A szenvedélyem, az értékrendem és a kitartásom segített elérni minden álmomat.

Tudom, hogy nem vagyok 100%-os abban a állapotban ahhoz, hogy a NASCAR Cup Series-ben a legmagasabb szinten versenyezzek. Ezek a legjobb versenyzők legjobbjai, és az utóbbi időben nem éreztem magam a legjobban.

- Reklám -

Az orvosok arra a következtetésre jutottak, hogy az a legjobb, ha erre a szezonra ‘leállok’. Annak ellenére, hogy komoly fejlődésen mentem keresztül, mióta a legjobb szakemberekkel és a Toyota Performance Center csapatával dolgozom, még mindig nem vagyok 100%-os, és még mindig nem tudok versenyezni.

Miközben továbbra is az egészségemre koncentrálok, és dolgozom azon, hogy minél jobban legyek, 2023-ban nem indulok a NASCAR Cup Seriesben. A hosszú távú egészségem az első számú prioritás, és nem érzem úgy, hogy a jövő évi bajnoki címért való versenyzésre való elköteleződés jelenleg az én érdekemnek vagy a csapat érdekeinek a legjobb.

Kurt Busch 2022 Kansas győzelem
Fotó: NASCAR Media/Chris Graythen/Getty Images

Busch nem fog versenyezni, de a csapat része marad

Busch, a sorozat 2004-es bajnoka júliusban agyrázkódást szenvedett egy kvalifikációs baleset során a Pocono Raceway-en. Azóta nem versenyzett.

Tyler Reddicket idő előtt elengedte a Richard Childress Racing, és a következő szezonban a 23XI Racingnél fogja vezetni a 45-ös rajtszámot. Reddick a tervek szerint 2024-ben csatlakozott volna a szervezethez.

Nagyon élveztem a munkát a 23XI-vel és ezzel a csodálatos szakemberekből álló csapattal, és nagyra értékelem a támogatást, amit az elmúlt hónapokban nyújtottak nekem” – folytatta Busch. „Továbbra is együtt fogok dolgozni ezzel a csapattal a garázsban. Valami különlegeset építünk itt, és alig várom, hogy a pályán kívül is folytathassam a közös munkát Bubbával, valamint Tyler Reddickkel, aki jövőre csatlakozik a csapathoz, és a 45-ös rajtszámú Toyotát vezeti majd.”

A Toyota Racing Development elnökének, David Wilsonnak a nyilatkozata így szólt: „Kurt (Busch) döntése, hogy jövőre visszavonul a teljes idejű NASCAR Cup Series versenyzéstől, biztosan olyasmi, amire senki sem számított, amikor együtt kezdtük a szezont, és az év elején a Kansas Speedwayen a győztesek útján ünnepeltünk.

Sajnálatos körülmények vezették Kurtöt a nehéz döntéshez, de tudjuk, hogy továbbra is hozzájárul a Toyota, a TRD és a 23XI Racing teljes programjához. Hatalmas tudást és első kézből származó bajnoki tapasztalatot hoz a csapatának és a Toyota versenyzőinek. Azért vagyunk itt, hogy támogassuk Kurtöt karrierje következő fejezetében, és alig várjuk, hogy továbbra is együtt dolgozhassunk vele.

Busch az idei szezonban csatlakozott a 23XI Racinghez a szervezet második autójával. A Kansas Speedwayen aratott győzelem volt a második a szervezet számára, és eredetileg Busch kvalifikálta magát a rájátszásra – ami a 23XI Racing első szereplése lett volna az utószezonban -, de visszavonta a helyét, amikor megtudta, hogy nem fog tudni versenyezni.

Busch pályafutásának 23 éve alatt Busch olyan tulajdonosoknál versenyzett még, mint Jack Roush, Roger Penske, Tony Stewart és Chip Ganassi.

Tyler Reddick
Fotó: Sean Gardner/Getty Images/NASCAR Media

Reddick sajnálja, de izgatott

Miután Kurt Busch visszavonul a NASCAR Cup Series teljes idejű versenyzésétől, Tyler Reddick egy évvel korábban érkezik a 23XI Racinghez, a 45-ös autóba.

Nagyon sajnálatosak a körülmények, amelyek miatt a hely felszabadult, de nagyon izgatott vagyok, hogy egy évvel korábban kezdhetem meg az utamat a 23XI Racinggel” – tweetelte Reddick Busch bejelentése után.

Reddicknek még a következő szezonra is szerződése volt a Childressszel, de a 23XI Racing és a Richard Childress Racing megegyezett abban, hogy Reddick idő előtt léphet.

Childress eredetileg azt nyilatkozta, hogy Reddicket egy harmadik autóba ülteti a következő szezonban.

A Richard Childress Racing megállapodott Tyler Reddick elengedéséről, hogy 2023-ban a 23XI csapatnál versenyezzen” – áll az RCR közleményében. „Mivel Kyle Busch jövőre érkezik az RCR-hez, úgy gondoljuk, hogy közös érdekünk, hogy a jövőre nézve sikeres programok építésére koncentráljunk.

Az RCR és Tyler nagy sikereket értek el együtt, és az RCR-nél mindenki sok sikert kíván neki.

Reddick 2019-ben csatlakozott a Childresshez, és azonnal megnyerte az Xfinity Series bajnokságát. Egy évvel később a Cup Seriesbe került a programmal, ahol a No.8-as Chevrolet-t vezette.

A 26 éves Reddick három futamot nyert és először kvalifikálta magát a rájátszásba. Az első körben kiesett.

Alig várjuk, hogy Tylerrel versenyezhessünk a szezon hátralévő négy hetében, és örömmel várjuk, hogy ezt követően csatlakozzon a csapatunkhoz” – áll a 23XI Racing közleményében.