back to top
vasárnap, június 23, 2024

Mérföldkőhöz érkezett a NASCAR visszavonuló bajnoka

Dátum:

Megosztás:

Ha addig minden versenyen részt tud venni, 23 éves karrierje során Kevin Harvick 826-ig juthat el év végéig, amivel az örökranglista 8. helyére lépne fel a Cup Series rajtok tekintetében.

- Reklám -

„Amikor 800 versenyre gondolsz, ahhoz, hogy igazán végig kell gondolnod mindent, és végig kell venni sorban az éveket. Szerencsére jó sok van belőlük, erre vagyok a legbüszkébb. És 800 verseny alatt sosem volt olyan, hogy csak brahiból indultunk volna, hogy pénzt szerezzünk és körözzünk. Mindig versenyképesek voltunk, a mezőny elejében haladtunk, vezettünk versenyeket, és nyerni is tudtunk.” emlékszik vissza Harvick.

- Reklám -

A 800. NASCAR Cup Series rajtot elérő versenyzők listája:

Pilóta Rajt
1. Richard Petty 1185
2. Ricky Rudd 906
3. Terry Labonte 890
4. Dave Marcis 883
5. Mark Martin 882
6. Kyle Petty 829
7. Bill Elliott 828
8. Darrell Waltrip 809
9. Jeff Gordon 805
10. Kevin Harwick 799

„Elég nagy megtiszteltetés, hogy elérkeztem ehhez a számhoz, mert sokat kellett alkalmazkodnom ahhoz, hogy ilyen sokáig itt tudjak maradni. Idáig eljutni egy dolog, viszont az, hogy végig versenyben lehettem, az még jobb.”

Harvick kiemelte, szerinte higgadtsága az, amivel kitűnik a többiek közül, illetve arra büszke, hogy még a rosszabb napjain is meg tudja emberelni magát és „verseny üzemmódba” kapcsolni.

- Reklám -

De még egy statisztika van, amihez Harvick akár már most elérhet, ugyanis 36 kör választja el attól, hogy 16 ezer kört vezessen pályafutása során a NASCAR elsőszámú ligájában. Ezt a mérföldkövet viszont már „csak” 11.-ként tudná teljesíteni.

A 47 éves legenda rosszul kockáztatott, elbukta a mesésnek tűnő győzelmet

Legutóbb Martinsville-ben 20 kört írhatott saját neve mellé, így azért van rá esély, hogy erre még egy kicsit várni kell.

A rangidős hangjára egyre többen figyelnek a paddockban, Harvick pedig szereti ezt a fajta vezetői szerepet.

„Most már elé sokáig voltam itt ahhoz, hogy kivívjam a versenytársak és a szervezők tiszteletét, így nagyon örülök neki, hogy bevontak az elmúlt néhány év biztonsági változtatásaiba.”

„Ugyanakkor egy profi sportoló vagyok, és szeretem a srácokat, akik ellen versenyzem. Imádom a versenyzői létet, de ugyanakkor azt is, hogy olyan hangot képviselek, ami az egész sportot össze tudja fogni, ebben hiszek és örömmel éltem ezzel korábban is.” – jelentette ki a jövőre kommentátori székbe kerülő Harvick.

Bár adtak neki egy esélyt, végül Räikkönen és Button is csalódott a NASCAR-ban