back to top
szerda, május 29, 2024

Hamarosan vendégül látja a Coliseum a NASCAR nagy kísérletét

Dátum:

Megosztás:

Kicsit az ismeretlenbe is ugrik a NASCAR azzal, hogy a Los Angeles-i Coliseumba viszi szezonnyitó futamát, a Busch Light Clash-t. De messzire is vezethet ez.

- Reklám -

A NASCAR nem titkolt célja az, hogy szélesebb tömegeket szólítson meg versenyeivel. Így jutott el a bajnokság oda, hogy a szokásos szezonnyitó Clasht a Los Angelesben található Memorial Coliseum küzdőterén felhúzott negyedmérföldes ideiglenes oválján rendezze meg. Korábban erre a versenyre ugyanúgy Daytonában került sor, mint a tényleges szezonnyitó Daytona 500-ra.

- Reklám -

A Coliseumba vitt verseny és az újítás anyagi költsége a hírek szerint nagyságrendileg egymillió dollár. Ez a már szemmel is jól látható összeg jól mutatja, mennyire komolyak a NASCAR reformer szándékai.

Maga a Clash egyébként nem csak egy sima autóverseny lesz, hiszen lesz előtte is egy koncert, amit Pitbull tart, de az amerikai sport-szakzsargon által half-time show-nak hívott program is Ice Cube részéről. Rajtuk kívül ráadásul még harmadik fellépőként ott lesz a versenyen DJ Skee is.

- Reklám -

A Coliseum 75 ezres befogadóképessége részben tudatosan nem lesz kihasználva. Nagyjából ötezer széknyi felületet takarnak le szponzormolinókkal biztonsági szempontokat szem előtt tartva, a maradék kapacitásból pedig jelen állás szerint nagyságrendileg ötvenezer helyet fognak megtölteni a kilátogatók, ami közelít a teltházhoz. A NASCAR adatbázisa szerint ráadásul azok közül, akik kilátogatnak a Coliseum küzdőterén rendezett versenyre, kétharmaduk soha nem járt még a futamaikon, így a kezdeményezés egész gyümölcsözőnek bizonyult.

A versenyt közvetítő Fox Sports elmondása szerint több televíziós újítás is lesz a versenyen. Így kerül majd például a közvetítésbe az úgynevezett Sky Cam, amit eddig soha nem használtak még a NASCAR futamain.

Ben Kennedy, a NASCAR stratégiáért és innovációért felelős vezetőhelyettese szerint a bajnokság célja mindenképp az, hogy a Coliseum hosszabb távon maradjon versenyhelyszín. A következő ilyen jellegű verseny terjeszkedés esetén a MetLife Stadionban lehet.

Ez egy lehetőség arra, hogy máshogy gondolkozzunk és innovatívak legyünk” – mondja Kennedy.