szombat, június 25, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapIMSAA Wright Motorsports első Daytonai 24 órás győzelmét ünnepli

A Wright Motorsports első Daytonai 24 órás győzelmét ünnepli

- Hirdetés -

Az IMSA Michelin Endurance Cup regnáló bajnoka, a Wright Motorsports megszerezte első Rolex 24 órás győzelmét Daytonában.

A csapat 258 kört vezetett a 761-ből, és magabiztos előnnyel fordult a Daytonai 24 órás utolsó órájára, de sárga zászlós periódus az ő versenyüket is felborította.

- Hirdetés -

Ekkor a csapat régi tagja, és korábbi Champ Car-versenyzője, Jan Heylen ült az autóban és próbálta visszatartani Nicklas Nielsen az AF Corse Ferrari 488-át.

Az utolsó újraindításkor azonban Heylenre nemhogy a a Nielsen nem tudott zárkózni, de még a párbajozó Vanthoor – Jaminet kettőssel is tudta tartani egy darabig a lépést.

- Hirdetés -

A helyzeten méginkább könnyített, hogy Nielsen sárga zászló alatti előzésért áthajtásos büntetést kapott.

Heylen a Ryan Hardwickkel, Zach Robichonnal és Richard Lietzzel közösen győzelemre vezette a Wright Motorsports 911 GT3-at.

Hardwick számára, aki tavaly a Michelin Pilot Challenge-ben történt súlyos balesete után kihagyta a 2021-es Daytonai 24 órást, óriási elégtétel volt ez a győzelem.

Micsoda nap! Micsoda élmény. Attól kezdve, hogy egy évvel ezelőtt egy kórházi szobában voltam az utca túloldalán, és néztem ezt a versenyt, hogy egy évvel később ugyanezzel a csapattal visszatértem, és megnyertem ezt a történelmi versenyt… ez örökre életem legkülönlegesebb pillanata marad.

Nem is lehetnék boldogabb, hogy ilyen nagyszerű emberek vesznek körül. El sem tudnék képzelni más csapatot, akivel megosztanám ezt az élményt” – mondta érzelemdúsan Hardwick a Motorsport.com-nak.

Heylen hasonló lelkesedéssel nyilatkozott: “Ryan és a 1st Phorm (a csapat főszponzora) nélkül nem lettünk volna képesek erre, úgyhogy nagy köszönet nekik és a Porschénak, hogy egy ilyen jó autót adtak ki.

Jó volt így befejezni a szezont Atlantában, és jó volt így kezdeni az új szezont itt. Már nagyon várom Sebringet.

A Wright Motorsports 16-os Porsche 911 GT3-as autója
A Wright Motorsports 16-os Porsche 911 GT3-as autója Fotó: LAT Images Courtesy of IMSA

A profik nagyon profinak tartották az “amatőr” csapatot

A csapat újoncai, Robichon és Lietz elmondták, hogy lenyűgözte őket a Wright csapat profizmusa.

A Wright Motorsports csapata a kezdetektől fogva fantasztikus munkát végzett. A verseny őrületes volt. A 61 autóval már az elejétől kezdve éles csata folyt. A túlélésről és a helyes döntések meghozataláról szólt az egész.” – mondta Zacharie Robichon, aki a Pfaff Motorsports csapatától érkezett.

Minden versenyzőnk gyors és okos volt. Az autó többnyire sértetlen maradt, és ez minden, amit kérhetünk ebben a versenyben. Hogy őszinte legyek, nem is tudom szavakba önteni, hogy mit érzek most.

A 38 éves Richard Lietz – 2014 után – második győzelmét szerezte meg a Daytonai 24 óráson, így érthető módon, egy kicsit visszafogottabban, de persze boldogan nyilatkozott.

Köszönöm a csapatnak. Ez az első alkalom, hogy együtt dolgozunk, és azt hiszem, mindenki nagyon jól érezte magát az elejétől kezdve. Olyan érzés volt, mintha otthon lennénk, és nagyon jól éreztük magunkat 24 órán keresztül.

- Advertisement -
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss