szombat, április 20, 2024

Hamarosan eldőlhet Elliott és Byron sorsa

Dátum:

Megosztás:

A Hendrick Motorsports tulajdonosa, Rick Hendrick elmondta, már zajlanak a tárgyalások Chase Elliott és William Byron szerződéshosszabbításával kapcsolatban.

- Reklám -

Az elmúlt évtized vége számtalan álmatlan éjszakát okoztt Rick Hendrick számára. A kiöregedőfélben lévő szárjai, Jimmie Johnson és Jeff Gordon helyére ugyanis találnia kellett olyan verenyzőket, akik méltó utódjai lehetnek a ’90-es és 2000-es évek sztárjainak.

- Reklám -

A generációváltásból ha lehet mégjobban jött ki, Hendrick úr, hisz az évtized végére soha nem látott erősségű kvartettet sikerült összehoznia. Alex Bowman egyelőre nem tudta sikerekre váltani a benne rejlő tehetséget, Chase Elliott, valamint Kyle Larson azonban bajnoki címmel hálálta meg a beléjük vetett bizalmat.

Larson szerepvállalása – akárcsak a #48-ast vezető Bowmané – a következő év végéig garantált, a 2015 óta a csapatot erősítő Elliott, valamint az idén 5. évét kezdő korábbi Xfinity-bajnok, William Byron szerződése az idei év végén lejár.

- Reklám -

Rick Hendrick a szerződéshosszabbítást firtató kérdésekre reagálva elmondta, reményei szerint harmarosan megszülethetnek a megállapodások.

„Azt szeretném, ha ezek a srácok örökké velünk maradnának. Ők pedig azt mondták nekem, hogy szeretnének nálunk maradni, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy hamarosan aláírhatjuk az új szerződéseket.”– nyilatkozta Hendrick.

Mind Elliott, mind Byron számára ez már a 3. szerződés lenne, amit Rick Hendrick csapatával aláírnak. Előbbi 2017-re hosszabbított további 4 szezonra, míg utóbbi 2020-ban írta alá a két éves hosszabbításról szóló megállapodást.

„Imádok a Hendricknél versenyezni. Azt gondolom, mind így vagyunk ezzel. Most azonban csak arra koncentrálok, hogy a tavalyi remek zárást követően idén jól kezdjük a szezont.” – nyilatkozta Byron.

A jó szezonkezdet felé a hét során nagy lépést tett a Hendrick Motorsports, lévén a Daytona-i kvalifikáción mind a négy autójuk az első 5-ben végzett, elhódítva az első sort a vasárnapi versenyre.