szombat, június 3, 2023

Frusztrációiból építkezik William Byron

Date:

Share:

Bár minden statisztikai mutatóban javulni tudott tavaly, William Byron nem elégedett. Több versenye alakult borzalmasan, ezekből merít most erőt.

- Advertisement -

Xfinity Series-bajnoki címe után immár ötödik Cup-szezonját kezdheti meg 2022-ben William Byron. 2021 minden addiginál jobban sikerült számára, szigorúan a számokat vizsgálva. 20 alkalommal végzett a top 10-ben, tizenkétszer a legjobb öt között, és vezetett 425 körön keresztül. Átlagosan a 13,6. helyen ért célba, ami eddigi legjobb összetett eredményéhez, egy 10. helyhez volt elegendő.

- Advertisement -

Byron viszont mégsem elégedett. Hiába ugyanis a jó statisztika, hiába egy győzelem rögtön a szezon harmadik futamán, Homesteadben, több már nem jött össze neki. Ezt pedig nagyon rosszul viselte. Most viszont pontosan erre szándékozik építeni az idei szezonban.

Nagyon kemény volt…” – ismeri el Byron a Racer kérdésére. „Soha ilyen rossz szájízzel nem fejeztem még be szezont. Általában nem szoktam ennyire savanyú lenni, tavaly viszont az voltam. Rengeteg olyan verseny volt ugyanis, amit megnyerhettem volna.

Poconóban például 22 körön keresztül vezetett, többek között még öttel a leintés előtt is. Az üzemanyagtaktika viszont nem jött ki jól, így be kellett iktatnia még egy kiállást, és csak tizenkettedikként intették le. A Charlotte-i roválon Byronnak pont a csapattárs Chase Elliott által okozott sárga zászlós periódus tett keresztbe. Visszaesett, majd saját elmondása szerint is idegből vezetve visszajött harmadiknak, két körrel a vége előtt… majd megpördült. Ezúttal is kiszorult a top10-ből, csak 11. lett. Kansasben 57 kört vezetett, egészen egy rontott kiállásig.

Ezen a három helyen mindenképp, de máshol is, minden adott volt a győzelemhez. De valami végül mindig közbejött. Nehéz volt ezeket lenyelni, nem tagadom. Érdekes módon, amikor Homestead-ben nyertünk, még csak nem is a miénk volt a legjobb autó. Ezeken a versenyeken viszont igen. Tanultunk ezekből, és éppen ezért leszek minden eddiginél éhesebb a sikerre 2022-ben.

Byron a szezonnyitó Busch Clash-t a hetedik helyen zárta.