back to top
vasárnap, június 23, 2024

Frusztrációiból építkezik William Byron

Dátum:

Megosztás:

Bár minden statisztikai mutatóban javulni tudott tavaly, William Byron nem elégedett. Több versenye alakult borzalmasan, ezekből merít most erőt.

- Reklám -

Xfinity Series-bajnoki címe után immár ötödik Cup-szezonját kezdheti meg 2022-ben William Byron. 2021 minden addiginál jobban sikerült számára, szigorúan a számokat vizsgálva. 20 alkalommal végzett a top 10-ben, tizenkétszer a legjobb öt között, és vezetett 425 körön keresztül. Átlagosan a 13,6. helyen ért célba, ami eddigi legjobb összetett eredményéhez, egy 10. helyhez volt elegendő.

- Reklám -

Byron viszont mégsem elégedett. Hiába ugyanis a jó statisztika, hiába egy győzelem rögtön a szezon harmadik futamán, Homesteadben, több már nem jött össze neki. Ezt pedig nagyon rosszul viselte. Most viszont pontosan erre szándékozik építeni az idei szezonban.

Nagyon kemény volt…” – ismeri el Byron a Racer kérdésére. „Soha ilyen rossz szájízzel nem fejeztem még be szezont. Általában nem szoktam ennyire savanyú lenni, tavaly viszont az voltam. Rengeteg olyan verseny volt ugyanis, amit megnyerhettem volna.

- Reklám -

Poconóban például 22 körön keresztül vezetett, többek között még öttel a leintés előtt is. Az üzemanyagtaktika viszont nem jött ki jól, így be kellett iktatnia még egy kiállást, és csak tizenkettedikként intették le. A Charlotte-i roválon Byronnak pont a csapattárs Chase Elliott által okozott sárga zászlós periódus tett keresztbe. Visszaesett, majd saját elmondása szerint is idegből vezetve visszajött harmadiknak, két körrel a vége előtt… majd megpördült. Ezúttal is kiszorult a top10-ből, csak 11. lett. Kansasben 57 kört vezetett, egészen egy rontott kiállásig.

Ezen a három helyen mindenképp, de máshol is, minden adott volt a győzelemhez. De valami végül mindig közbejött. Nehéz volt ezeket lenyelni, nem tagadom. Érdekes módon, amikor Homestead-ben nyertünk, még csak nem is a miénk volt a legjobb autó. Ezeken a versenyeken viszont igen. Tanultunk ezekből, és éppen ezért leszek minden eddiginél éhesebb a sikerre 2022-ben.

Byron a szezonnyitó Busch Clash-t a hetedik helyen zárta.