back to top
vasárnap, június 23, 2024

Chase Elliott szívesen lesz a NASCAR arca

Dátum:

Megosztás:

Bár Chase Elliott komfortzónáján kívülre esik a nyilvános szereplés, mégis szívesen vállalja azt, hogy ő legyen a NASCAR „főszereplője”.

- Reklám -

Mióta 2020-ban megnyerte a NASCAR Cup Series bajnoki címét, Chase Elliott versenyzett az IMSA-ban, dirtön, sőt még a rallycrossozott is.

- Reklám -

Elliott tehát mindent elvezet, a hét elején azonban a NASCAR Hall of Famer és a Hendrick Motorsports alelnöke, Jeff Gordon egy másik komfortzóna feszegetését taglalta.

Ha hajlandó vagy olyan helyekre is eljutni, ahol az emberek nem számítanak rád, és ott akarsz lenni a köztudatban – a hagyományos sportesemények és a countryzenei koncertek nagyszerűek, de menjünk egy szinttel feljebb – akkor próbálom bátorítani a srácokat, hogy lépjenek ki a komfortzónájukból” – magyarázta Gordon a SportsBusiness Journalnak hétfőn.

- Reklám -

Nem akartam a Saturday Night Live műsorvezetője lenni. Először halálra rémültem az ötlettől.

Amikor Gordon 2003 januárjában az SNL házigazdája volt (az SNL-ben minden héten más a házigazda/műsorvezető – a szerk.) akkor, a NASCAR utolsó nagy mainstream robbanásának a középpontjában állt.

Közel két évtizeddel később a sportág egy újabb arcot keres, aki a mainstreamben is megállja a helyét. Vajon a Hendrick egyik versenyzője segíthetne ennek elindításában?

Elliott a sportág legnépszerűbb versenyzője. Személyisége azonban nagyban tükrözi a Hall of Fame-ben szereplő édesapja, Bill Elliott visszahúzódó személyiségét.

Gordon szerdai megjegyzéseivel kapcsolatban Elliott elmondta, hogy megértette főnöke „rejtett” üzenetét.

Azt hiszem, Jeff (Gordon) azt akarja, hogy szélesítsük a látókörünket. Azt akarja, hogy fejlődjünk – ne csak mi magunk egyénileg, hanem a sportágunk egésze” – mondta Elliott. „Ha a versenyzők növelik a rajongótáborukat, akkor valószínűleg a sportág is profitál ebből.

Szerintem ő csak segíteni akar abban, hogy mindenkinek jó nyerjen. A nap végén, ha mindannyian találunk olyan rajongókat, akik nem feltétlenül ismerik a sportágunkat, akkor valószínűleg mindenki jól jár.

Bár Elliott nyitott a látókörének szélesítésére, ő is olyan, mint mindenki más. Szeretné, ha megbecsülnék.

Érezni akarom, hogy azok az emberek, akiknek az eseményén részt veszek tényleg azt akarják, hogy ott legyek” – vallotta be. „Azt akarom érezni, hogy valakit érdekel, hogy a műsorukban vagy bármi másban részt veszek – nem csak azért hívtak meg, hogy kipipáljanak egy rubrikát.”

Ha úgy érzem, hogy megbecsülnek és tisztelnek, akkor teljes mértékben benne vagyok, és olyan messzire megyek a komfortzónámon kívül, amennyire csak akarják.

Eközben Gordon erőfeszítései, hogy a versenyzői több mainstream megjelenést kapjanak, talán máris működnek.

Szerdán Byron megerősítette, hogy ő és Gordon szerepelni fognak a Fox „Lego Masters” című valóságos versenysorozatának egyik következő epizódjában.