back to top
szombat, július 20, 2024

Larson szívesen indulna a jövőben az Indy 500-on is

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR Kupa sorozat regnáló bajnoka, Kyle Larson elmondta, ha idén nem is, a jövőben mindenképp kipróbálná magát Indianapolisban.

- Reklám -

Kyle Larson az utóbbi években egyfajta modern kori Mario Andrettiként sorra nyeri a különböző sorozatok különböző versenyeit. A fő csapásirány természetesen a szériaautózás, e mellett azonban az évek során több különböző kategóriában is megmérette magát.

- Reklám -

2015-ben, mindössze második próbálkozásra megnyerte a Daytona-i 24 órást, a 2020-as kényszerpihenő alatt pedig a Sprint Car versenyzésben szerzett nevet magának. A legnagyobb dirt versenyként számon tartott Chili Bowl-t 2020-ban és 2021-ben is megnyerte, a formulaautózás azonban egyelőre kimaradt az életéből.

Larson elmondása szerint azonban van esély arra, hogy a közeljövőben ez megváltozzon. A regnáló NASCAR-bajnokot ugyanis élénken érdekli egy Indy 500-as beugrás lehetősége.

- Reklám -

„Azt gondolom, idén ez már biztosan nem fog összejönni. Túl késő van elkezdeni egy ilyen programot. Ha valaha elszánom magam az Indy 500-ra, maximálisan felkészülten, győzelmi esélyekkel szeretnék rajthoz állni. Nem akarok csak azért elindulni a versenyen, hogy elmnondhassam, hogy az Indy 500-at is kipipáltam. Önbizalomtól telve, az első helyekért harcolva szeretném ezt megtenni. Ez pedig nagyon sok felkészülést, és rengeteg munkát igényel. Ez pedig nem olyan dolog, amit pár hónap alatt össze lehet hozni.” – nyilatkoza Larson.

Ilyen esetekben, nyilván jogosan merülhet fel mindenkiben a kérdés, mit szólna egy ilyen mókához a Larsont foglalkoztató Hendrick Motorsport? A kérdésre a választ Jeff Gordon adta meg, aki néhány nappal ezelőtt kijelentette, a csapat nem állna Larson útjába, ha fejébe venné a májusi duplát.

A Chevrolet-s érintettség okán a potenciális csapatok a Penske-McLaren-Carpenter hármasból kerülhetnének ki, de az sem kizárt, hogy a Hendrick Motorsports saját autót indítana. Erre Rick Hendrick tett utalást, miszerint vizsgálják a lehetőségét annak, hogy a jövőben más sorozatokba is beszálljon a csapat.