csütörtök, június 30, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
NASCAR - 🇺🇸 Road America
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
IMSA - 🇨🇦 Mosport
KezdőlapIndyCarLarson szívesen indulna a jövőben az Indy 500-on is

Larson szívesen indulna a jövőben az Indy 500-on is

- Hirdetés -

A NASCAR Kupa sorozat regnáló bajnoka, Kyle Larson elmondta, ha idén nem is, a jövőben mindenképp kipróbálná magát Indianapolisban.

Kyle Larson az utóbbi években egyfajta modern kori Mario Andrettiként sorra nyeri a különböző sorozatok különböző versenyeit. A fő csapásirány természetesen a szériaautózás, e mellett azonban az évek során több különböző kategóriában is megmérette magát.

- Hirdetés -

2015-ben, mindössze második próbálkozásra megnyerte a Daytona-i 24 órást, a 2020-as kényszerpihenő alatt pedig a Sprint Car versenyzésben szerzett nevet magának. A legnagyobb dirt versenyként számon tartott Chili Bowl-t 2020-ban és 2021-ben is megnyerte, a formulaautózás azonban egyelőre kimaradt az életéből.

Larson elmondása szerint azonban van esély arra, hogy a közeljövőben ez megváltozzon. A regnáló NASCAR-bajnokot ugyanis élénken érdekli egy Indy 500-as beugrás lehetősége.

- Hirdetés -

“Azt gondolom, idén ez már biztosan nem fog összejönni. Túl késő van elkezdeni egy ilyen programot. Ha valaha elszánom magam az Indy 500-ra, maximálisan felkészülten, győzelmi esélyekkel szeretnék rajthoz állni. Nem akarok csak azért elindulni a versenyen, hogy elmnondhassam, hogy az Indy 500-at is kipipáltam. Önbizalomtól telve, az első helyekért harcolva szeretném ezt megtenni. Ez pedig nagyon sok felkészülést, és rengeteg munkát igényel. Ez pedig nem olyan dolog, amit pár hónap alatt össze lehet hozni.” – nyilatkoza Larson.

Ilyen esetekben, nyilván jogosan merülhet fel mindenkiben a kérdés, mit szólna egy ilyen mókához a Larsont foglalkoztató Hendrick Motorsport? A kérdésre a választ Jeff Gordon adta meg, aki néhány nappal ezelőtt kijelentette, a csapat nem állna Larson útjába, ha fejébe venné a májusi duplát.

A Chevrolet-s érintettség okán a potenciális csapatok a Penske-McLaren-Carpenter hármasból kerülhetnének ki, de az sem kizárt, hogy a Hendrick Motorsports saját autót indítana. Erre Rick Hendrick tett utalást, miszerint vizsgálják a lehetőségét annak, hogy a jövőben más sorozatokba is beszálljon a csapat.

- Advertisement -

Friss