back to top
hétfő, július 22, 2024

Floyd Mayweather is csapatot indít a NASCAR-ban

Dátum:

Megosztás:

Floyd Mayweather a korábbi box világbajnok csapatot indít. A TMT Racing bejelentette, hogy a veterán Tony Eury Jr. lesz a crew chief.

- Reklám -

Mayweather bejelentése hivatalossá tette azokat a terveket, amelyeket először 2020 márciusában lebbentett be a közösségi oldalain.

- Reklám -

A 44 éves bokszpromóter és korábbi bokszoló William Auchmoody társtulajdonossal fog össze, aki egyben a TMT Racing ügyvezetője is lesz.

Szeretem a gyors autókat és imádok versenyezni. Tudom, hogy a NASCAR nem lesz könnyű, de bármi könnyű nem éri meg nekem” – mondta Mayweather a csapat által kiadott közleményben.

- Reklám -

Ezzel együtt ez az autóversenyzésbe való belépés tökéletesen illeszkedik a Mayweather márkához.

A csapat versenyzője Kaz Grala lesz, aki eddig négyszer indult a Cup Seriesben, ebből háromszor a Kaulig Racing színeiben a tavalyi szezonban.

Az Alpha Prime Racing a múlt hónapban szerződtette a 23 éves versenyzőt egy részmunkaidős szerződésre az Xfinity Series-ben két autóval induló csapatához.

Kaz Grala autója a Daytona 500-on
Kaz Grala autója a Daytona 500-on Fotó: TMT Racing

Megtiszteltetés, hogy Floyd Mayweather NASCAR-ba való belépése alkalmából a volán mögött ülhetek” – mondta Grala a csapat közleményében.

Ez egy igazán izgalmas időszak a sportágunkban, ahogy globalizálódik és új közönséget ér el. Tudom, hogy Floyd azért van itt, hogy nyerjen, és abszolút úgy érzem, hogy mindenki, aki részt vesz ebben a programban, képes arra, hogy ezt megvalósítsa.

Tudjuk, hogy szükségünk lesz egy kis időre, hogy új szervezetként eredményeket érjünk el, de nem is lehetnék izgatottabb, hogy részese lehetek ennek a csapatnak a kezdetektől fogva.

Eury két kupasorozatbeli győzelmet szerzett csapatfőnökként, mindkettőt Dale Earnhardt Jr. mellett. Legutóbb a 2018-as Daytona 500-on állt a boxban a Premium Motorsporttal Danica Patrick utolsó indulásánál.

Az 50-es rajtszám utoljára 2012-ben volt jelen a NASCAR legfelsőbb osztályában. A Hall of Famer Bill Elliott használta ezt a számot az utolsó Cup Series versenyén.

A szám egyébként Mayweather 50 profi bokszgyőzelmére utal.