back to top
péntek, június 21, 2024

Kaz Grala idén az Alpha Prime-nál kap lehetőséget

Dátum:

Megosztás:

Kaz Grala személyében egy újabb versenyző került az Alpha Prime csapathoz. A NASCAR Xinity-ben szereplő csapat így 6 fősre bővült.

- Reklám -

Az egykor Martins Motorsportként ismert csapat idén két autósra bővíti Xfinity-s szerepvállalását. Érdekesség, hogy mind a 44-es, mind a 45-ös autón több versenyző is osztozik.

- Reklám -

A 44-est Tommy Joe Martins, Rajah Caruth, Ryan Ellis és Caesar Bacarella vezetheti, míg a másik autóban pár verseny erejéig Grala is szerepet kap.

Az elsősorban tartalékként szerződtetett Grala négy versenyre, a szezon eleji fontanai, Las Vegas-i, és Phoenix-i futamokra, valamint a július 16-án esedékes Loudon-i viadalra kapja meg az autót. A 23 éves Massachussetts-i mellett Bacarella és Ellis ebben az autóban is lehetőséget kap, akárcsak a főként az IndyCar-ból ismert Sage Karam.

- Reklám -

„Kaz az egyik legtehetségesebb fiatal versenyző a NASCAR-ban” – nyilatkozta az Alpha Prime társtulajdonosa, és versenyzője, Tommy Joe Martins. „Mikor Caesar és én a piacon elérhető szabadúszókról beszéltünk, egyértelmű volt, hogy Kaz a legjobb választás. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy a csapatunknál tudhatjuk, és reméljük, még hosszú évekig velünk fog dolgozni.”

„Tommy és én évek óta barátok vagyunk, és mindig úgy tekintettem rá, mint a legjobb srác az egész garázsban” – mondta Grala. „Az elmúlt év vége felé közeledve beszélgettünk arról, hogy mik a hosszú távú terveik az Alpha Prime-nál. Mindenképpen részese szerettem volna lenni ennek, úgyhogy nagyon izgatott, és hálás vagyok, hogy csatlakozhattam a csapathoz.”

Az utóbbi években nem termett sok babér Grala számára. Legutóbb 2017-ben a Truck szériában futott teljes szezont, ami után az Xfinity-ben próbálkozott részmunkaidőséként. Legjobb eredményét a Road Americán érte el, ahol 2019-ben 5., rá egy évre pedig 4. lett.