back to top
szerda, május 22, 2024

Albuquerque: Senki nem számított kettős Acura-győzelemre Daytonában

Dátum:

Megosztás:

Öt Cadillacet vert meg a két Acura a daytonai 24 óráson, ezzel pedig Filipe Albuquerque szerint óriási fegyvertényt hajtottak végre.

- Reklám -

Nem akármilyen kettős győzelmet aratott a daytonai 24 óráson az Acura: Hélio Castronevesék a Meyer Shank Racing autójával győztesként haladtak át, de mögöttük is a márkatárs jött. A második helyezett Wayne Taylor Racing is nagyon elégedett volt a verseny végkimenetelével. Ez derül ki legalábbis Filipe Albuquerque szavaiból, aki szerint az Acurák még saját magukat is meglepték.

- Reklám -

Óriási gratuláció az Acura felé az 1-2 kapcsán” – dicséri csapatát Albuquerque. „Őszintén szólva senki nem számított egy ilyen kettős győzelemre. Nem is volt meg ehhez istenigazából a tempónk. De szerencsénkre így alakult a verseny. Ha ilyen közel vagyunk egymáshoz és ennyire szoros a verseny, nyerni akarsz. Nagyon hosszú a verseny és nagyon fáradt vagy. Óriási érzelmek dúlnak bennünk ilyenkor győzelem és vereség esetén is. Szomorúak vagyunk a vereség miatt, de így alakult.

Albuquerque csapattársa, Taylor nyomás alatt tudta tartani a versenyt befejező Castronevest, de a brazillal a volánnál a 60-as Meyer Shank Acura futott be végül elsőként. „Rengeteget dolgozott a HPD azon, hogy a két Acura a lehető legmegbízhatóbb legyen” – dicséri az Acura munkáját Albuquerque. „Két Acura harcolt öt Cadillac ellen. Fantasztikus volt a két autónk, és hiba nélkül tudott működni minden.