back to top
szerda, május 29, 2024

Eladta csapatát a NASCAR-bajnoka

Dátum:

Megosztás:

13 év és 100 győzelem után ér véget a NASCAR Truck Seriesben induló Kyle Busch Motorsports története.

- Reklám -

Tavaly elég viharos csapatváltáson esett át az ifjabbik Busch-fivér, a NASCAR Cup Series kétszeres bajnoka, miután kígyót-békát kiabálva távozott a Joe Gibbs Racingtől. A harmadligában induló csapata, a Kyle Busch Motorsports szintén márkát váltott, az idei évtől Chevrolet-vel indulnak a Toyota helyett.

- Reklám -

„Amikor 2010-ben Truck-csapatot alapítottunk, el sem tudtam képzelni, hogy 18 különböző pilótával fogunk 100 győzelmet aratni, miközben a Cup-ban olyanok ellen versenyzem, akiket annak idején mentoráltam is” összegezte Kyle Busch a motorsport.com-nak.

„Rengeteg embernek tartozom hálával, kezdve Samanthával [a felesége] és a családommal, akik hittek az álmomban. Nagyon sok ember számtalan órájába került, hogy a KBM a Truck Series történetének legsikeresebb csapatává váljon. Mindenkinek szeretném megköszönni, aki csak csatlakozott hozzánk, és a legjobbját adta nekünk. Nemcsak a dolgozók, de a családjaik is támogattak minket azzal, hogy utaztak velük, és otthagyták az egyéb családi teendőiket.

- Reklám -

Nem tudom eléggé megköszönni a Toyotának a 13 évnyi támogatást, és a Chevrolet-nek, hogy idén segítettek minket. Az ő elkötelezettségüknek és a nagyszerű szponzoroknak köszönhetően tudtunk ilyen szinten teljesíteni, és sok sikert learatni.”

Az alakulat irányításáért ezentúl a Cup Seriesben 2021 óta működő, már három charterrel rendelkező Spire Motorsports veszi majd át.

„Más élethelyzetben vagyok, mint 2010-ben voltam, azóta gyarapodott a családom, csapatot váltottam és a fiam is egyre többet versenyzik. Inkább velük töltenék időt. Nehéz lesz hátat fordítani a létesítménynek, amit építettünk, hiányozni fog, hogy járkáljak a műhelyben, beszélgessek a dolgozókkal vagy körbevezessek mindenkit a látogatásokon, és órákat töltsek a siker hajszolásával.

De tudom, hogy az életem és a karrierem ezen pontján ez a helyes döntés.”

A NASCAR-bajnok megérti, min megy most keresztül az agyrázkódást szenvedett IndyCar-pilóta