péntek, április 19, 2024

A NASCAR-bajnok megérti, min megy most keresztül az agyrázkódást szenvedett IndyCar-pilóta

Dátum:

Megosztás:

Hiába más műfaj, közös nevezőt talált a pályán kívül a NASCAR és az IndyCar bajnoka. Bár az alapvetően jó dolog, közel sem ilyen pozitív dologról van szó.

- Reklám -

Mivel egy cég menedzseli mind a két pilótát, Kurt Busch – miután hozzá hasonlóan Simon Pagenaud is agyrázkódást szenvedett, és nem sikerült visszatérnie – kapcsolatba lépett francia kollégájával a mid-ohió-i ütközése után.

Karrierje legnagyobb balesetét szenvedte el az Indy 500 korábbi győztese

- Reklám -

„Könnyen meg tudtam szerezni a telefonszámát, így megkerestem. Üzenetek, hívások és még a feleségével is egyeztettem, hogyan tudok segíteni az orvosok ajánlásával, vagy a különböző beavatkozásokkal kapcsolatban a tapasztalataimmal. Az ő esete nagyon hasonló.” – idézte fel a RACER-nek az elmúlt időszakot a NASCAR-bajnok.

- Reklám -

Kurt Busch 2022 nyarán szenvedett balesetet, ami idejekorán kényszerítette visszavonulni, mivel nem kapta meg az engedélyt ahhoz, hogy újra autóba üljön. Végül egyévnyi bizonytalanság után a Las Vegas-i pilóta véglegesen lemondott a visszatérésről.

„Amit én megtanultam, az az, hogy 6 fő típusa van az agyrázkódásnak, és mindegyiknek van vagy 20-30 típusa. A kor is számít, az utolsó ütközésed, de az előző koccanások mennyisége is összeadódik. Ez nem olyasmi, amire bevált módszer van, például ha eltöröd a karod, akkor három hat hétig pihenned kell. Ha például Aaron Rodgers (39 éves amerikai foci irányító) elszakítja az Achilles-inát, akkor ugyanannyi időbe telik meggyógyulnia, mint mondjuk, ha fiatalon történik vele ugyanez? Nem tudhatjuk.”

Újabb áldozatot szedett az amerikai versenyzők tipikus betegsége?