back to top
szerda, május 22, 2024

Brad Keselowski első hónapja csapatfőnök/versenyzőként

Dátum:

Megosztás:

2021 júliusában került bejelentésre, hogy Brad Keselowski átigazol a Roush Fenway Racinghez, ahol nem csak versenyző, hanem tulajdonos is lesz.

- Reklám -

Keselowski már a NASCAR szezonzárót követően belevetette magát új szerepkörébe, hiszen a Roush Fenway Keselowski Racing nem csak a nevét fogja viselni, hanem valós feladatai is lesznek.

- Reklám -

Hogyan tudja majd a versenyzést, és a főnöki feladatok elvégzését egyensúlyban tartani?

„Sokszor fogom megkapni ezt a kérdést. A választ majd a szezon folyamán megtudjuk” – mondta Keselowski.

- Reklám -

A 2012-es bajnok nagyon elhivatottan vetette bele magát a munkába, és elmondta, minden nap szeretne tanulni valamit. A tulajdonossá avanzsálás nem egy hirtelen meghozott döntés volt. Ezen kívül érdemes hozzá tenni, hogy nem ez az első alkalom, hogy ő a főnök; 2007-től 2017-ig a Camping World Truck Seriesben volt csapata.

Nyilvánvalóan a Cup Series teljesen más színvonalt jelent, és míg a Truck Seriesben csak néhány versenyen indult, Keselowski most egész évben a saját csapatáért fog harcolni a pályán.

Ez nem jelent problémát a 37 éves versenyzőnek, hiszen pont ezért hagyta el a Penske csapatát. Több beleszólást akart a mindennapos teendőkbe, és segíteni akarta az alakulat fejlődését. Mindeközben a Roush Fenway Racing évek óta mélyrepülésben van, és kellett nekik egy ember, aki friss ötletekkel – és nyilván gyorsaságával – újra esélyessé tudja tenni őket.

„Sok minden változni fog, nem csak számomra, de a csapat számára is. Már most rengetegen megkérdőjelezik a projektben rejlő potenciál nagyságát, mondván, nem lesz időm mindkét feladat tökéletes teljesítésére, de én biztos vagyok benne, hogy képes vagyok rá.”

Nem Keselowski az első, aki ezzel próbálkozik

Denny Hamlin tavaly ugyanilyen kritikákat kapott, amikor megalapította a 23XI Racinget. Hamlin jól vizsgázott, és bejutott a legjobb 4 közé a JGR versenyzőjeként, miközben saját csapata megszerezte első győzelmét Talladegában. Az RFK Racing elnöke szerint nem kérdéses, hogy Keselowski is meg fogja állni a helyét mindkét szerepkörében.

„Szerintem fantasztikus lesz Brad. Úgy érzem egy kicsit könnyebb dolga lesz, mint Denny-nek, hiszen Denny nem a saját csapatánál versenyzik. Nem is tudom elképzelni mennyire nehéz lehet neki” – mondta Steve Newmark, az RFK Racing elnöke.

„Azt gondolom, hogy látni fogjuk Brad kéznyomát a csapaton. Sőt már most is látjuk. Nagyon határozott elképzelései vannak, és ezeket meg is osztja velünk. Persze nem fél kérdezni, és tanulni, ami egy elengedhetetlen tulajdonság, ha sikeres tulajdonos akarsz lenni.”