vasárnap, április 14, 2024

Denny Hamlin torkig van a fiatalabb korosztállyal

Dátum:

Megosztás:

Denny Hamlin elmondta, elege lett a tiszteletlen versenyzőkből, akik – szerinte – rombolják a sportág értékét magatartásukkal.

- Reklám -

Hamlin szerint a fiatal versenyzők túl agresszívek és nem mutatnak elég tiszteletet, mert soha nem szembesülnek semmilyen következménnyel.

- Reklám -

Ez volt a NASCAR veterán Denny Hamlin üzenete Jim Rome-nak és a „The Jim Rome Show”-nak, miután az idei szezonban megsokasodtak a versenyek végén történt incidensek.

Az újabb, fiatalabb generáció, amelyik nemrég érkezett meg a sportágba, úgy tűnik, hogy sokkal agresszívabb” – panaszkodott Denny Hamlin.

- Reklám -

Nyilván agresszívnak kell lenned, de mindennek van egy határa, és sajnos a legnagyobb baj az, hogy az emberek manapság nem tisztelik egymást. Csak be kell jelentkezni a Twitterre, hogy ezt megtaláljuk.

Hamlin úgy véli, hogy a fiatalabb versenyzők azért agresszívabbak, mint a korábbi generációk, mert kevésbé félnek attól, hogy a pályán kívül kell felelniük a tetteikért.

A múltban az történt, hogy ha összetörtél valakit, akkor a tapasztaltabb versenyző jött, és kiverte az első fogaidat” – mondta Hamlin.

Manapság a csapattagok megvédik a srácaikat. Ez így nagyon más sport, mint ami régen volt. Szóval ezek a fiatal srácok úgy érzik – és nem mindig a fiatalok, mi, öreg veteránok is elkövetjük a hibáinkat -, hogy sokkal agresszívabban vezethetnek.

Egyszerűen a kockázatot felülírja a nyereség értéke. A kockázat az, hogy itt-ott talán kapok egy kis ejny-bejnyét, és a jövőben aggódnom kell, hogy az a fickó visszavág majd nekem. De az emberek manapság úgy gondolják, hogy ez megéri.

Van igazság abban, amit Hamlin mond?

Bár az ütközések és lökdösődések már régóta a NASCAR részei, az idei szezonban a hasonló akciók minden eddiginél nagyobb méreteket öltöttek, különösen az utolsó körökben.

COTA-ban Ross Chastain megszerezte pályafutása első győzelmét egy olyan utolsó körös kilökés során, amely inkább dodzsemezésre hasonlított.

A következő héten a 19 éves Ty Gibbs az utolsó körben félrelökte saját csapattársát, és megnyerte a richmondi Xfinity-futamot.

Gibbs a verseny után meglehetősen közömbösen nyilatkozott a mozdulatról, és elismerte, hogy szándékosan ütötte ki csapattársá.

Mindenképpen megérdemlek egy kilökést” – mondta Gibbs. „A győzelemért versenyzünk. Nehéz őket megszerezni. Szóval ez van…

Egy héttel később Gibbs-et az utolsó körben tüntették el, ami a verseny után verekedéshez vezetett.

A lökdösődések és ütközések annyira mindennapossá váltak, hogy a Cup Series e heti martinsville-i futamának utolsó körében mindenki azt várta, hogy Joey Logano félrelöki William Byront az útból – beleértve a kommentátorokat is.

Logano megpróbálta, de Byron szerencséjére a 22-es autó nem tudott elég közel kerülni hozzá.